Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ukmergėje – dar daugiau dainuojančių balandžių

Atšilus orams Ukmergės senamiestis kviečia pasivaikščioti interaktyviu „Dainuojančių Ukmergės balandžių“ maršrutu, kuris šiemet papildytas nauja Jolantos Raupelytės-Balkevičienės sukurta skulptūra.

Naujasis balandis įsikomponavo balandžių galerijoje, kuri po truputį įrengiama tilto per Vilkmergėlės upelį ir laiptų, vedančių iš Vytauto gatvės link piliakalnio, erdvėje. Kasmet ji papildoma naujais balandžiais.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Juliaus Zarecko duomenimis, joje jau nutūpę penkių autorių darbai. Tikimasi, kad ilgainiui ši vieta taps dar viena lauko galerija, traukiančia lankytojus į mūsų senamiestį.

Naujasis balandis pagamintas iš šamoto – vadinamosios akmens masės. Ji išgaunama itin aukštoje temperatūroje išdegus molį, yra atspari drėgmei, todėl iš jos sukurti darbai gali būti nuolat eksponuojami lauke.

„Balandis, pritvirtintas ant sienelės krašto, kaip jos užbaigimas ar dominantė, gražiai susisieja su kitais balandžiais“, – sakė savivaldybės vyriausiasis specialistas. Planuojama, kad šiemet balandžių galerijoje pagausės iki septynių. Tam numatyta ir lėšų, tačiau sudėtinga surasti autorių.

J.Raupelytė-Balkevičienė yra vepriškio skulptoriaus Viktoro Žentelio bendrakursė. „Tai – tos kartos menininkai, kurie dar moka lipdyti skulptūras, o ne kurti objektus“, – kalbėjo J. Zareckas. Jo teigimu, norisi, kad darbai būtų profesionalūs, todėl ir ieškoma profesionalių autorių.

UŽ inf.

Rekomenduojami video