Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Savaitgalį sugrįš sniego debesys

Virš Šiaurės Rytų Europos įsitvirtinusi aukšto slėgio sritis praėjusią parą didesnėje šalies dalyje turėjo prasklaidyti debesis, turėjome išvysti saulę, deja, taip nenutiko, giedro dangaus plotai liko ryčiau Lietuvos.

Taip galėjo nutikti dėl kelių priežasčių: viena jų, per silpni priežeminio atmosferos sluoksnio vėjai, kurie debesis nešė lėčiau nei buvo prognozuota, taip pat virš mūsų šalies laikėsi šiek tiek drėgnesnio oro srautai, kurie ne tik neskatino debesų sklaidymosi, bet atvirkščiai, skatino išlikti vientisą debesų dangą.

Taip galėjo nutikti dėl kelių priežasčių: viena jų, per silpni priežeminio atmosferos sluoksnio vėjai, kurie debesis nešė lėčiau nei buvo prognozuota, taip pat virš mūsų šalies laikėsi šiek tiek drėgnesnio oro srautai, kurie ne tik neskatino debesų sklaidymosi, bet atvirkščiai, skatino išlikti vientisą debesų dangą. Tuo metu ryčiau likusioje giedro dangaus zonoje oras buvo labai sausas, todėl debesims susidaryti sąlygos buvo nepalankios, deja, silpni vėjai nesugebėjo šios zonos atplukdyti iki Lietuvos. Penktadienį orai išliks panašūs. Dangų dengs tankūs debesys, pragiedrulių pasirodys tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose. Žymesnio sniego nenumatoma.

Tuo metu ryčiau likusioje giedro dangaus zonoje oras buvo labai sausas, todėl debesims susidaryti sąlygos buvo nepalankios, deja, silpni vėjai nesugebėjo šios zonos atplukdyti iki Lietuvos. Penktadienį orai išliks panašūs. Dangų dengs tankūs debesys, pragiedrulių pasirodys tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose. Žymesnio sniego nenumatoma.

Pūs nestiprūs rytų vėjai, 3–8 m/sek. grečiu. Kai kur pasitaikys slidžių kelių ir šaligatvių ruožų, vietomis aplinką pabalins šerkšnas. Įdienojus laikysis 2–7 laipsnių šaltis. Šeštadienį aukšto slėgio sritis šiek tiek nusilps. Naktis bus apniukusi, bet žymesnio sniego dar nenumatoma. Vėjas bus silpnas. Temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šalčio, tik kai kur pragiedrėjus gali būti laipsniu kitu šalčiau. Kai kur išliks slidu.

Šeštadienio dieną dangų dengs tankūs debesys, iš pietų, pietvakarių atkeliaus sniego debesys. Pradedant pietiniais, pietvakariniais rajonais į šalį plis snygis, iki vakaro pasnigs daugelyje vietovių. Vėjas pūs iš rytų, pietryčių, 4–9 m/sek. greičiu. Popietę šaltis atlėgs iki 0–5 laipsnių. Vietomis bus slidu. Sekmadienį orai išliks apniukę, naktį daug kur pasnigs, dieną pasirodys įvairių kritulių, nes atkeliaus šiltesnio oro masė. Vietomis formuosis lijundra, plikledis, taip pat bus slidu ir dėl šviežiai iškritusio sniego. Naktį temperatūra kris nedaug, iki 1–6 laipsnių šalčio, dieną bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.


Rekomenduojami video