Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
R. Liubajevas apie traukinių tranzitą į Kaliningradą: sistema yra saugi

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas teigia, kad provokacijų traukiniuose, tranzitu per Lietuvą kursuojančiuose tarp pagrindinės Rusijos dalies ir Kaliningrado srities, fiksuojama nėra. VSAT vadas akcentuoja, kad situacija yra nuolat kontroliuojama ir yra saugi.

„Pastaruoju metu provokacijų nebuvo fiksuota. Nei traukiniuose, nei vykdant pasienio patikrinimo procedūras“, – trečiadienį po vizito Kenos pasienio kontrolės punkte teigė R. Liubajevas.

VSAT vadas akcentuoja, kad traukiniai yra kontroliuojami, todėl užtikrinamos visos saugumo garantijos.

„Spragų šiuo metu nėra, visas Kaliningrado tranzitas tikrai yra kontroliuojamas nuo pat sienos linijos iki sienos linijos kitoje Lietuvos pusėje. Visi traukiniai tikrinami, naudojamos visos techninės priemonės, visos duomenų bazės ir, galima sakyti, kad tai yra labai saugi viešojo saugumo prasme sistema“, – pridūrė jis.

Be to, VSAT vado teigimu, nors galimybė asmenims išlipti Vilniaus geležinkelio stotyje egzistuoja, tokių atvejų – vienetai.

„Kalbant apie situaciją Vilniaus geležinkelio stotyje, priminsiu, kad geležinkelio stotis buvo uždaryta, nebuvo vykdomas keleivių išlaipinimas Vilniaus geležinkelio stotyje dėl COVID situacijos, o šiuo metu galimybė išlipti geležinkelio stotyje egzistuoja. Ten taip pat atliekama pasienio patikrinimo procedūra“, – teigė R. Liubajevas, kartu pridurdamas, kad išlipusių Vilniuje asmenų yra vienetai.

„Pagal paskutinę informaciją, kurią aš turiu, tai buvo keturi piliečiai, kurie išlipo Vilniaus geležinkelio stotyje“, – teigė VSAT vadas.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos ministrais bendru laišku kreipėsi į Europos Komisijos transporto komisarę Adiną Valean ir ES susisiekimo ministrus, ragindami uždrausti krovinių gabenimą kelių transportu į Rusiją ir Baltarusiją bei iš šių šalių, taip pat apriboti Rusijos ir Baltarusijos laivų galimybes įplaukti į ES uostus.

Ministrai ėmėsi šio žingsnio, reaguodami į Rusijos režimo karą Ukrainoje, kuris vis dar „maitinamas“ dvejopos paskirties prekėmis, kiekvieną dieną gabenamomis tūkstančiais Rusijos ir Baltarusijos vilkikų bei laivų.

Rekomenduojami video