Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nubaudė savivaldybę

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino akcinės bendrovės „Lietuvos draudimas“ skundą Vilniaus miesto savivaldybei ir priteisė iš jos 1823 eurus už bendrovės patirtus nuostolius, kurie buvo išmokėti ant bendrovės kliento automobilio užkritus medžio šakai Vilniuje.

Pareiškėja skunde teigė, kad 2017 m. ant apsidraudusio kliento automobilio Jeruzalės gatvėje užkrito medžio šaka, o draudimo bendrovė klientui atlygino 1 823 eurų žalą.

2020 m. pareiškėja kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, nurodydama, kad ji yra atsakinga už padarytą žalą, tačiau savivaldybė atsisakė atlyginti nuostolius. Sostinės savivaldybė teismo prašė šį skundą atmesti.

Teismo sprendime konstatuojama, kad, pagal teisės aktų nuostatas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, būdama atsakinga už savivaldybės teritorijoje esančių želdynus, vykdydama jų būklės stebėseną ir priežiūrą, privalėjo užtikrinti, kad savivaldybės teritorijoje augantys medžiai ir kiti želdiniai nekeltų grėsmės žmonėms ir jų turtui.

Bylos įrodymai nepatvirtina, kad savivaldybė laiku ėmėsi reikiamų priemonių, jog įvykio teritorijoje būtų vykdoma tinkama čia augančių želdinių priežiūra, todėl Vilniaus savivaldybė privalo atlyginti draudimo bendrovės nuostolius.

Rekomenduojami video