Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Mokyklose keičiasi vadovai

Nuo rugpjūčio Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijai vadovaus Saulius Grigas, Senamiesčio progimnazijai – Nina Lilia Galickė. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra paskelbusi konkursą Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pareigoms eiti.

Rajono savivaldybės administracija konkursus Jono Basanavičiaus gimnazijos ir Senamiesčio progimnazijos direktorių pareigoms eiti buvo paskelbusi birželio mėnesį. 

Savivaldybės administracijos Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Bagdonavičienė informavo, kad abiem konkursams dokumentus pateikė po du kandidatus. Konkursą dėl Jono Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus pareigų laimėjo Saulius Grigas, šios mokyklos kūno kultūros mokytojas, dėl Senamiesčio progimnazijos – Nina Lilia Galickė, šios mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui. Nauji direktoriai pareigas pradės eiti nuo rugpjūčio 1 dienos.

Konkursus teko skelbti dėl to, kad Jono Basanavičiaus gimnazijos direktorius Valentinas Gendvilis, ėjęs šias pareigas nuo 2006 metų birželio 16 d.,  ir Senamiesčio progimnazijos direktorius Arūnas Kerza, ėjęs šias pareigas nuo 2018 metų rugsėjo 1 d., prieš kurį laiką pateikė prašymus atleisti iš einamų pareigų. Prieš tai A. Kerza vadovavo mokyklai Dainavoje, kol ji buvo prijungta prie Senamiesčio tuometines pagrindinės mokyklos. Pagal rotaciją direktorių kadencija turėjo baigtis 2023-iųjų sausio 1 d.

Kandidatus vertino komisijos, į kurių sudėtį įėjo savivaldybės administracijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Švietimo pagalbos tarnybos, taip pat šių ugdymo įstaigų tėvų, pedagogų bei mokinių atstovai.

K.Bagdonavičienė sakė, kad šiemet dėl rotacijos bus paskelbti konkursai dar penkių rajono ugdymo įstaigų direktorių pareigoms eiti: lopšelių-darželių „Buratinas“ ir „Eglutė“, Pašilės progimnazijos, Užupio ir Dukstynos pagrindinių mokyklų. Šių įstaigų esamų direktorių kadencija baigsis taip pat 2023-iųjų sausio 1 d. Konkursai dėl pareigų bus skelbiami prieš pat kadencijos pabaigą, šių metų lapkričio mėnesį.

Jau kurį laiką yra paskelbtas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas konkursas eiti Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pareigas. Pastaroji mokykla nėra pavaldi savivaldybės administracijai.

Daugiau nei tris dešimtmečius šiai įstaigai vadovavo ir tebevadovauja Jonas Cesevičius. Direktoriaus pareigas jis eina nuo 1990 metų birželio 1 d.

Ministerijos Komunikacijos skyrius pranešė, kad konkursas paskelbtas dėl prieš keletą metų pasikeitusios tvarkos. „Visiems valstybinių ir savivaldybių švietimo įstaigų (išskyrus aukštųjų mokyklų) vadovams, pakeitus Švietimo įstatymą, nuo 2018 m. sausio 1 d. buvo nustatytos kadencijos. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus kadencija baigiasi 2022 m. gruodžio 31 d. Naujas konkursas dėl švietimo įstaigos vadovo pareigų turi būti skelbiamas, likus ne mažiau kaip 4 mėnesiams iki įstaigos vadovo kadencijos pabaigos. Šiuo metu pareigas einantis švietimo įstaigos vadovas taip pat gali dalyvauti konkurse“, – informavo Komunikacijos skyrius.

Dokumentus konkursui galima teikti iki rugsėjo 5 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai.

Rekomenduojami video