Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvoje iki 649 išaugo fiksuotų koronaviruso atvejų

Naujausiais duomenimis Lietuvoje patvirtinti 649 koronaviruso atvejai. Per paskutinę parą patvirtinti 68 nauji koronaviruso atvejai.

Nuo koronaviruso iki šiol mirė 8 asmenys. Pasveikusiais laikomi 7 žmonės. Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad per paskutinę parą buvo ištirti 2444 mėginiai, o iki šiol nuo pandemijos pradžios atlikta 15635 tyrimai.

Naujausia su koronavirusu susijusi statistika (Sveikatos apsaugos ministerijos inf.) Naujausia su koronavirusu susijusi statistika (Sveikatos apsaugos ministerijos inf.) SAM primena, kad nuo šiol dėl galimos infekcijos gali būti tiriami visi, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

 Dešimtyje savivaldybių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus, Utenos – jau veikia mobilūs punktai, kuriuos pacientams imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso.

Savarankiškai į mobilius punktus atvykę asmenys, neturintys SMS su koordinatoriaus nurodymais, nebus priimami. Primename, kad pasitikrinti, ar nebuvote tose pačiose vietose, kaip ir koronavirusu užsikrėtę asmenys, galite COVID-19 atvejų epidemiologinio tyrimo rezultatų lentelėje.

 Taip pat Lietuvos savivaldybėse duris netrukus turėtų atverti, o kai kuriose jau atvėrė vadinamosios karščiavimo klinikos, kuriose viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją. Į šias klinikas bus registruojami šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai, kurie turės atvykti jiems paskirtu konkrečiu laiku.

Rekomenduojami video