Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaimuose organizuojamos gyventojų talkos

Ruduo – toks metas, kai gyventojai švarinasi ir tvarkosi savo gyvenamųjų namų aplinkas. Žmonės ir lapus grėbia, ir medelius geni, ir kitokių darbų randa. Labai džiugu, kad Kėdainių krašte dar gyva tradicija kaimo gyventojams rinktis į talkas, kurių metu tvarkoma kaimų, miestelių, gyvenviečių aplinka ir viešosios erdvės. Toks darbas – ne tik malonumas, bet ir tikra atgaiva sielai.

Ir neplanuotai

Vienuose kaimuose talkos organizuojamos, joms ruošiamasi, o kituose jos įvyksta tiesiog spontaniškai, susibūrus gerų bičiulių būreliui. Būtent taip ir atsitiko Vilainių seniūnijos Lančiūnavos kaime.

Lančiūnavoje susibūrę jauni ir kiek vyresni talkininkai sugrėbė lapus aplink bažnytėlę, beje, lapų dar liko daug, tad darbo čia tikrai dar bus.

„Visai netikėtai susitikome ir atlikome planuotą veiklą. Nesupykite, kam nepasisekė, lapų dar tikrai bus“, – šypsojosi Lančiūnavos kaimo aktyvistė Danutė Sakalauskienė.

Tradicinė talka

Į tradicinę rudeninę talką rinkosi ir Gudžiūnų seniūnijos Devynduonių kaimo gyventojai. Talkininkai būrėsi prie bendruomenės namų. Švarinti savo kaimo aplinkos atvyko ir maži, ir dideli.

„Didysis lapų grėbimas įvyko. Nors mūsų ir nedaug buvo, bet darbą vis tiek atlikom. Ačiū Dominykui ir jo tėčiui Jonui, kad išvežė lapus, taip pat visiems, kurie dalyvavo talkoje“, – dėkojo bendruomenės centro pirmininkė Audronė Konderauskienė.

Rinkosi ir rinksis

Krakių seniūnijos Pajieslio kaimo gyventojai grėbia lapus ir tvarkosi tiek naujose, tiek senose kapinėse. Darbo daug, tad žmonėms tenka dirbti ne vieną dieną.

„Dėkojame visiems, kurie matomi ar nematomi darbavosi kapinėse. Dar liko nenugrėbtų takų, neišneštų lapų, neapravėtų užmirštų kapelių. Prie mūsų prisijungs ir keletas Meironiškio moterėlių – juk čia ir jų artimųjų amžino poilsio vieta.

Džiaugiamės, kad ir oras kiek šiltesnis, nors besidarbuodami šalčio nejutome. Viską galime padaryti patys: pereiti naujųjų kapinių takus, pakraščius, nugrėbti apleistus kapelius, kurių tikrai labai nedaug“, – darbus apžvelgė Pajieslio daugiafunkcio centro renginių organizatorė Almonė Šilkaitytė.

Rekomenduojami video