Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ką reiškia ant kavinės ar restorano durų užklijuotas lipdukas su puodeliais?

Šiuos simbolinius puodelius suteikia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, tikrindami kavines, restoranus ar užkandines, kaip jose laikomasi higienos ir technologinių reikalavimų. Kuo daugiau puodelių ant maitinimo įstaigos durų, tuo geriau įgyvendinti reikalavimai.

VMVT vertina ne tik bendrą maitinimo įstaigos higienos būklę, bet ir savikontrolės sistemos įgyvendinimą, maisto gaminimo technologijas, įrangą, produktus ir jų pirkimo atsekamumo užtikrinimą, pagrįstų skundų skaičių, veiklos sustabdymo atvejus ir kt.

Vertinimo kriterijų daug, tačiau svarbiausias – higienos būklė. Jei įmonės higiena įvertinama puikiai, jai suteikiamas įvertinimas – 5 puodeliai, 4 puodeliai reiškia, kad higienos būklė gera, 3 – vidutinė, 2 – patenkinama, vienas lipdukas rodo nepatenkinamą higienos būklę. 

Taigi, užsukus pietauti ar vakarieniauti, vertėtų atkreipti dėmesį, koks lipdukas užklijuotas ant durų arba prie baro. Beje, kaip įvertintas Jūsų pamėgtas restoranas, kavinė, užkandinė, galima pasitikrinti ir čia – http://www.vet.lt/vertinimas/

Puodelių ženklais jau yra įvertinta daugiau nei 4,5 tūkst. maitinimo įstaigų.

Rekomenduojami video