Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
FNTT išaiškino nelegalų prekybininkų tinklą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba išaiškino nelegalų vištienos tiekėjų ir prekybininkų tinklą, veikusį Kauno miesto ir apskrities turgavietėse. Kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigtame ikiteisminiame tyrime įtariamieji kaltinami didelės vertės svetimo turto pasisavinimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, mokesčių slėpimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas.

Nelegaliai parduotų prekių suma siekia beveik milijoną eurų, nesumokėtų mokesčių – per 141 tūkst. eurų. Įtariama, kad Lietuvos rinkoje galėjo būti parduota daugiau kaip 35 tonos mėsos.

Atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, Vilniuje registruota, tačiau Kaune veikusi įmonė dvejus metus be jokių apskaitos dokumentų ir dideliais kiekiais Lenkijoje pirkdavo bei Lietuvoje parduodavo žalią vištieną ir kitokios mėsos žaliavas.

Neoficialiai įsigyta produkcija būdavo prekiaujama ne tik įmonės sandėlyje, bet ir Kauno turgavietėse bei mieste veikiančiame prekybos miestelyje. FNTT pareigūnai nustatė, kad įmonė galimai nedeklaravo pardavimo pajamų už daugiau nei 814 tūkst. eurų, iš kurių nesumokėto PVM suma siekia per 141 tūkst. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

FNTT pareigūnai, bendradarbiaudami su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento pareigūnais, bendrovės sandėlyje ir kitose su tyrimu susijusiose vietose atliko kratas, kurių metu rasta net 11 tonų vištienos, mėsa buvo utilizuota. Kratos buvo atliktos ir įtariamųjų namuose, automobiliuose, apklausti produkciją gabenę Lenkijos įmonių vairuotojai. Kratų metu rasta ir paimta 70 tūkst. Lenkijos zlotų ir 4 tūkst. eurų, disponavimas pinigais iki šiol yra apribotas.

Rekomenduojami video