Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dėl pažeidimų apribota gyvūnų globos įstaigos veikla

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamentas dėl užfiksuotų gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimų apribojo Ukmergėje veikiančios VšĮ „Klajūnas“ veiklą – įstaigai uždrausta priimti globai naujus gyvūnus. Nustatyta, kad gyvūnų globos vieta neturi veterinarinio patvirtinimo, nors vykdant tokią veiklą ne gyvenamosiose patalpose tai privaloma.

Veterinarijos inspektoriai patikrinimą atliko gavę fizinio asmens pranešimą apie galimus gyvūnų gerovės pažeidimus. Patikrinimo metu nustatyta, kad gyvūnų globos veikla šioje įstaigoje vykdyta atmestinai – nevesta privaloma dokumentacija ir gyvūnų apskaita, todėl neužtikrintas gyvūnų atsekamumas, nepateikta jų dovanojimo sutarčių.

Patikrinimo metu VšĮ „Klajūnas“ faktiškai globojamų gyvūnų buvo mažiau, nei įstaiga nurodė Gyvūnų augintinių registre. Pasigesta 110 gyvūnų, apie jų buvimo vietą globos organizacijos atstovai negalėjo paaiškinti.

Be to, šioje gyvūnų globos vietoje rasta nemažai gyvūnams augintiniams skirtų pašarų su pasibaigusiu galiojimo terminu, neaišku, ar šiais pašarais globojami gyvūnai nebuvo šeriami.

Gyvūnų globėjas neturėjo jokio veterinarinės paskirties biocido, skirto patalpų ir voljerų, kuriuose laikomi gyvūnai, dezinfekavimui. Iš pateiktų dokumentų nebuvo galima nustatyti, ar visi globojami gyvūnai privalomai vakcinuoti nuo pasiutligės.

VšĮ „Klajūnas“ įpareigota pašalinti patikrinimo metu nustatytus pažeidimus, o atsakingam įstaigos asmeniui bus skirta administracinė nuobauda. Norėdama tęsti veiklą, įstaiga privalės kreiptis dėl veterinarinio patvirtinimo numerio suteikimo.

Rekomenduojami video