Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Britai ėmė pavydėti lietuviams?

Britanijos spaudai paviešinus žinią apie Lietuvoje taikomą paramą smulkiajam verslui, ši šalis staiga tapo ta, kurioje jie norėtų gyventi.

Nors Lietuvoje karantinas tęsiasi iki gegužės 11-osios, nuo šios savaitės nemažai griežtų apribojimų švelninami, leista pradėti veikti kavinėms, tačiau su viena sąlyga: jų paslaugas galima teikti tik lauke, o tarp lankytojų privaloma užtikrinti saugų atstumą.

Dėl tokio reikalavimo viešojo maitinimo įstaigos susidūrė su problema – dažniausiai jų turimuose plotuose telpa vos keli staliukai, dėl karantino daug kas nespėjo įsirengti lauko kavinių, todėl pajamų iš tokios veiklos tikimasi nedaug.

Tačiau Vilniaus savivaldybė priėmė genialų sprendimą: leido kavinėms staliukus ir kėdes dėlioti laisvose viešosiose erdvėse už tai iš verslininkų nereikalaujant jokių mokesčių bei biurokratinių prašymų. Verslas tuo suskubo pasinaudoti, staliukai atsidūrė net katedros aikštėje.

Dėl to, kaip pastebi užsienio spauda, Vilnius tapo didžiule lauko kavine.

Be to, miesto valdžia išdalino apie 350 000 £ vertės kuponus sveikatos apsaugos įstaigų darbuotojams, kurie jais galės atsiskaityti už paslaugas Vilniaus kavinėse ir baruose.

Britų „The Guardian“ publikuotas straipsnis per dieną pasidalintas daugiau nei 3,2 tūkst. kartų. Socialiniuose tinkluose šis sprendimas plačiai aptarinėjamas, internautai žavisi idėja, nemažai jų savo susižavėjimą išreiškia noru tučtuojau atsidurti Vilniuje.

Dalis britų diskusijoje Lietuvos atvejį nurodo kaip puikų pavyzdį britų valdžiai.

Žinia, Jungtinėje Karalystėje barai, restoranai, kavinės ir aludės kol kas lieka uždarytos, gali būti, kad jos duris atvers tik metų pabaigoje.

Anglija Today

Rekomenduojami video