Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Baudos už karantino pažeidimus – griežtesnės

Kėdainiuose per savaitę surašyti 25 protokolai

Pareigūnai ir toliau baudžia asmenis, piktybiškai pažeidinėjančius karantino režimo reikalavimus. Pastebima, kad vis didesnei daliai nubaustųjų skiriamos griežtesnės baudos.

Per praėjusią savaitę Kėdainių rajone pareigūnai nubaudė net 25 asmenis. Tiesa, yra ir gerų žinių – kraštiečiai jau gali laisvai keliauti ne tik tarp miesto ir rajono, bet ir išvykti į dalį kitų rajonų, kuriuose ribojimai taip pat jau panaikinti.  

Nubaudė 25 asmenis

Visą praėjusią savaitę policijos pareigūnai aktyviai tikrino, kaip kraštiečiai laikosi karantino režimo reikalavimų.

Pareigūnai baudas rajono gyventojams skyrė už saviizoliacijos taisyklių nesilaikymą, karantino pažeidimus.

Kauno apskrities policija „Rinkos aikštę“ informavo, kad per praėjusią savaitę už įvairius karantino režimo pažeidimus Kėdainių rajone surašyti 25 administracinio nusižengimo protokolai. 14 asmenų paskirtos baudos po 500 eurų, 9 asmenims – po 250 eurų, dar dėl 2 asmenų sprendimai nepriimti.

Dar veikė postai

Praėjusį savaitgalį Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai intensyviai patruliavo miesto ir rajono gatvėse. Jie pasirinktinai stabdė automobilius ir aiškinosi vairuotojų ir keleivių kelionės tikslą, tikrino dokumentus. Taip pat buvo įkurti ir laikini kontrolės postai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės duomenimis, savaitgalį Kėdainių mieste ir rajone buvo sustabdyta 380 automobilių, apgręžta 11 iš jų.

Gali keliauti laisviau

Tiesa, yra ir gerų žinių – kraštiečiai jau gali laisvai keliauti tarp Kėdainių miesto ir rajono. Taip pat dabar jau galimas judėjimas tarp savivaldybių, kurios nėra padidintos rizikos zonose.

Pavyzdžiui, asmuo, gyvenantis Kauno rajono savivaldybėje, gali vykti į Kėdainių rajono savivaldybę, kadangi šioms savivaldybėms nėra taikomi judėjimo ribojimai, tačiau negali vykti į Vilniaus miesto savivaldybę, mat jai taikomi judėjimo ribojimai.

Judėjimo ribojimai taikomi šioms savivaldybėms: Biržų r., Klaipėdos m., Kupiškio r., Marijampolės, Neringos, Panevėžio m., Panevėžio r., Šalčininkų r., Širvintų r., Švenčionių r., Trakų r., Utenos r., Varėnos r., Vilniaus m., Vilniaus r., Visagino. Vykti į jas ir iš jų be pateisinamos priežasties vis dar negalima.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video