Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vilniaus rajone parduodamas išskirtinis objektas: primena Orwello 1984-uosius

Vilniaus rajone, Naujasodės kaime parduodamas pastatų kompleksas, kuriame iki šiol organizuota patyriminė ekskursija „Išgyvenimo drama“, nukelianti bunkerio lankytojus į sovietmetį ar George`o Orwello distopinius 1984-uosius.

27 kilometrus nuo Vilniaus nutolęs kompleksas buvo statomas kaip alternatyvi televizijos stotis, iš kurios vyktų transliacijos karo atveju. 1985 m. pastatytas kompleksas turi požeminę, 5 metrus gilyn siekiančią, ir antžeminę dalis, čia įrengtos autonominės komunikacinės sistemos, rašoma Turto banko pranešime.

Lietuvos radijui ir televizijai priklausęs kompleksas 2010 m. buvo perduotas Valstybiniam turto fondui, o sujungus jį su Turto banku, jis patikėjimo teise atiteko pastarajam.

Kompleksą sudaro 2,83 hektaro sklypas su 1863 kv. m ir 1441 kv. m administraciniai pastatais, 570 kv. m techniniu pastatu, 154 kv. m katiline, 123 kv. m garažu ir kompleksui priklausančia transformatorine.

Kaip teigia Benitas Jonikas, Turto banko Finansinio turto ir pardavimų direktorius, valstybei priklausantis objektas yra išnuomotas renginiams organizuoti, o sutvarkius sklypo dokumentaciją – parduodamas.

„Tai išskirtinis statinių kompleksas, kuris dėl jame organizuojamų renginių tapo žinomu visame pasaulyje. Turto vertinimo rekomendacijose siūloma nekeisti turto panaudojimo paskirties, tačiau investuotojai dažnai įžvelgia kitų galimybių, tad sunku pasakyti, kaip bus pritaikytas objektas“, – teigia B. Jonikas.

Kompleksą per aukciono sistemą www.evarzytynes.lt bus siūloma įsigyti už pradinę 110,2 tūkst. eurų kainą gegužės pabaigoje.

Rekomenduojami video