Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Savivaldybė atlieka apklausas, kaip turėtų atrodyti turgelis

Tauragės rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos, finansų ir strateginio planavimo komiteto 2018 metų darbo plane numatyta jau kitą mėnesį aparti Dariaus ir Girėno gatvėje veikiančio turgelio koncepciją. Turgelį rengiamasi modernizuoti, nors jį administruojančios „Dunokų“ įmonės akcijas savivaldybė ketina parduoti.

Dėl turgelio ateities Tauragės rajono savivaldybė užsakė galimybių studiją, kurią atliks Vilniaus bendrovė „Eurontegracijos projektai“. Rengiamos anketos pirkėjams ir pardavėjams, siekiama išsiaiškinti pirkėjų ir pardavėjų poreikius, įpročius. Planuojama apskaičiuoti, koks turėtų būti mokesčio dydis, kuris padengtų prekybos vietą.

UAB „Dunokai“ vadovas Audrius Mosėjus „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad dėl turgelio administravimo sutartis su savivaldybe baigsis 2019 metais. Ar savivaldybė rengdamasi parduoti „Dunokų“ akcijas ketina nutraukti sutartį dėl administravimo, A.Mosėjus sakė nežinantis.

– Nežinau, ką jie svarsto. Jie mums nieko nesako. Iš spaudos daugiau sužinau nei iš savivaldybės. Kokį turgelio likimą vietos valdžia yra numačiusi, sunku numanyti, – sakė „Dunokų“ direktorius.

A.Mosėjus patikino, kad turgelis veikia pelningai, esą nors ir simboliškai, bet pelno duoda. Paprašytas išsakyti nuomonę, ar turgelis bus reikalingas privačiam verslui, „Dunokų“ vadovas tiesiai neatsakė.

– Savo nuomonės garsiai nesakysiu. Kaip įmonės vadovas aš įtakos neturiu. „Dunokų“ valdybos pirmininkas yra Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis. Jis sprendžia, o aš vykdau priimtus sprendimus, – teigė A.Mosėjus.

Kaip vakar informavo savivaldybės atstovė spaudai Rasa Liorančienė, Tauragės rajono savivaldybės planuose – modernizuoti Dariaus ir Girėno gatvėje esantį UAB „Dunokai“ turgelį.

„Rengiantis turgelio modernizavimui užsakyta galimybių studija dėl turgelio ateities. Sutartis dėl galimybių studijos pasirašyta su UAB „Eurointegracijos projektai“. Jau parengta anketa prekiautojams, pirkėjams, miesto gyventojams. Remiantis galimybių studijos rezultatais bus formuojama prekyvietės ateities vizija. Galimybių studiją atliekanti UAB „Eurointegracijos projektai“,  remiantis apklausos duomenimis, ketina suformuoti ne mažiau kaip dvi turgelio modernizavimo alternatyvas. Jose planuojama pateikti turgelių paviljonų išdėstymo schemą, vizualizaciją su pastovios ir laikinos prekybos vietomis. Ketinama apskaičiuoti ir investicijų bei eksploatacijos kaštus. Apklausa vykdoma ir internetu. Tauragės rajono savivaldybė dėl turgelio administravimo yra sudariusi sutartį su UAB „Dunokai“ iki 2019 metų. Sutarties nutraukimas anksčiau laiko nėra numatytas ir sutarties nutraukimo galimybės nėra svarstomos. UAB „Dunokai“ eksploatuojamas turgelis 2016 metais dirbo su nedideliu pelnu. Šiai dienai turgeliui skubiai reikalingi rekonstrukcijos darbai. Investavus į turgelio atsinaujinimą, nustačius aiškias atsiskaitymo taisykles, skaidrumą garantuojantis sąžiningas verslas šią vietą gali paversti modernia, europietiška turgaviete“, – „Tauragės kurjerio“ redakcijai atsakė R.Liorančienė.

 

Daiva ŽEBELIENĖ

Rekomenduojami video