Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Užgavėnių šventėje – informacinė programa ir staigmenos

Utenoje įsikūrusi AB „Umega“ antrą kartą draugėn subūrė žemdirbius, kad jie galėtų atšvęsti Užgavėnes ir apžiūrėti bendrovėje gaminamą žemės ūkio techniką bei modernius, šiaudais kūrenamus katilus. Šventės metu buvo ekologiškai sudeginta Morė, vyko diskusijos, netrūko staigmenų, prizų ir, be abejo, blynų, kaimiškos duonos, sūrio bei muzikos.

Gamyba ištisus metus

Manoma, kad AB „Umega“ gaminių pristatymas per Užgavėnes taps gražia tradicija. Šios bendrovės žemės ūkio technikos gamyklos direktorius Artūras Solovjovas paminėjo, kad šis laikotarpis yra labai palankus jiems susitikti su žemdirbiais, nes visi didieji darbai – priešakyje. Ūkininkai dar turės laiko pasvarstyti ir apsispręsti, kokios technikos reikia jų ūkiui. A.Solovjovas pasidžiaugė, kad į šią šventę atvyksta tie žemdirbiai, kurie mąsto pozityviai, vertina jų gaminių kokybę ir domisi naujovėmis. Pristatydamas AB „Umega“ veiklą gamyklos direktorius pabrėžė, kad gamyba joje vyksta visus metus. Per metus žemės ūkio technikos gamykloje pagaminama 400 įvairių modelių priekabų. Pasak A.Solovjovo, bendrovė nuolat investuoja į plėtrą, turi tris gamyklas Lietuvoje ir vieną įmonę Vokietijoje.

Bendradarbiavimas plečiasi

AB „Umega“, jau daugiau kaip 20 metų gaminanti priekabas, save laiko ne lietuviška, o europietiška kompanija. A.Solovjovas paminėjo, kad pirmoji ir pagrindinė jų žemės ūkio technikos partnerė buvo Danija. Dabar bendradarbiaujama ir su kitomis šalimis: Vokietija, Lenkija, Slovėnija, Bulgarija, Rumunija, Rusija ir kt. Šiais metais AB „Umega“ gaminiai pasiekė ir Ukrainos rinką. „Pamąstome ir apie produkcijos tiekimą į Pietų Europą. Tačiau tikrovėje susiduriame su labai didelės konkurencijos iškreipta rinka ir aukštais logistikos kaštais“, – sakė A.Solovjovas. AB „Umega“ daugiau nei 80 proc. produkcijos eksportuoja į kitas šalis. Jų pardavimai kasmet auga.

AB „Umega“ pardavimų projektų vadovas Egidijus Gegeckas pabrėžė, kad, siekiant pagerinti gaminių kokybę, praėjusiais metais į gamybą buvo įdiegtos 54 naujovės. Kurdami darbuotojai visada žvelgia į ateitį, todėl visi gaminiai yra kokybiški, ilgaamžiai, efektyvūs ir naudingi klientams.

Pats didžiausias „Umegos“ gaminys –priekaba SPC 30 – su visiškai suvirintu kėbulu, turi itin stiprų rėmą, tris ašis, galinės ašies lingių blokavimą.

Įsiklauso į pasiūlymus

AB „Umega“ pardavimų projektų vadovas E.Gegeckas ūkininkus supažindino su priekabomis ir puspriekabėmis: nuo mažiausių iki didžiausių. Susirinkusiesiems buvo priminta, kad gamintojai nuolat bendradarbiauja su vartotojais, atsižvelgia į jų reikalavimus. „Ūkininkai patys diktuoja naujoves. Neseniai buvo atlikta pakeitimų grūdų pervežimo priekabose. Juos pasiūlė Lietuvos ūkininkai. Žinoma, naujovių įgyvendinimas kartais užtrunka 2–3 mėnesius. Noriu pabrėžti, kad pakeitimai visada išanalizuojami, peržiūrimi ir kitų šalių ūkininkų pageidavimai“, – sakė E.Gegeckas. Šiuo metu gamybai jau yra pateiktas visiškai naujas priekabos modelis, kurį suprojektavo bendrovės konstruktoriai. Vien Utenoje įsikūrusioje AB „Umega“ dirba 9 konstruktoriai, puikiai išmanantys savo darbą. Pasak pardavimų vadybininko, priekabų kūrimas, išbandymas ir pakeitimai kainuoja milžiniškus pinigus. Tačiau bendrovė nestovi vietoje, kasmet žengia pirmyn.

Priekaba runkeliams

Ūkininkams buvo pristatyta universali priekaba su išstumiamu bortu PI 20. Šis gaminys jau buvo apdovanotas aukso medaliu už inovatyvius sprendimus. AB „Umega“ šiais metais vartotojams pristatė naują priedą prie šios priekabos. Jis gali būti naudojamas ne tik įprastu režimu, bet ir nuimant runkelių derlių. Naujas prietaisas – multifleksas 5 000 – naudojamas prie išstumiamos priekabos ir yra skirtas runkeliams perkrauti iš kombaino į kitą transporto priemonę. Priekaba talpi, joje telpa 34 kub. metrai runkelių, kurie gali būti iškrauti per mažiau nei 4 minutes.

Populiarios užsienyje

Priekaba SPB 14 labiausiai mėgstama Norvegijoje ir Danijoje. Jos ypatybė – suvirintas apatinis vainikas, garantuojantis stabilumą. Tarp pačių mažiausių priekabų dėmesį patraukia SPP 10, turinti visus nuimamus bortus, kurie „išvartomi“ kaip knyga. Ši technika naudojama visiems kroviniams vežti, o nuėmus bortus – šiaudams ir net medienai vežti. Ši priekaba populiari Lenkijos ir Vokietijos rinkose. Stabilumu pasižymi priekaba SPP 16, turinti sustiprintas ašis ir linges.

Čekijoje ir Lenkijoje vertinama priekaba SPE, puikiai pažįstama Lietuvos ūkininkams. Ji unikali tuo, kad turi visiškai sandarų suvirintą kėbulą, kuriame galima vežti grūdus. Ši priekaba yra stabili ir ilgaamžė, turinti šoninį vertimą, todėl dažniausiai naudojama išpilant grūdus.

Priekaboje PI20 sumontuotas priedas MultiFlex5000, skirtas perkrauti runkeliams - naujas "Umega" sprendimas runkelius auginantiems ūkiams.

Pagalbininkai

AB „Umega“ gamina ir mažas puspriekabes, kurios ūkyje naudojamos kaip pagalbinės. Nors puspriekabės SPP 6, SPP 8, SPP10, SPP 12 savo dydžiu primena vaikiškas, tačiau yra labai tvirtos, nebijo perkrovimo. Puspriekabė SPD 12 skirta statybų rinkai, ji pagaminta iš ilgaamžio tvirto plieno. Šias puspriekabes norvegai naudoja kelių statybos priežiūrai.

Priekaba UHF 10 buvo sukurta danams, kurie pageidavo paprastos ir pigios technikos. Tačiau ji išėjo ne tokia jau paprasta, bet jos kaina – viena iš priimtiniausių „Umegos“ kainininke. Šioje priekaboje buvo supaprastinta viskas, kas įmanoma, tačiau nenusižengiant funkcionalumui. Paminėtina, kad ši klasikinė priekaba puikiai tinka „Belarus“ traktoriui.

Paties didžiausio „Umegos“ gaminio – priekabos SPC 30 – kėbulas visiškai suvirintas, ji turi itin stiprų rėmą, tris ašis, galinės ašies lingių blokavimą. Tai klasikinė priekaba, jos naudingas svoris – 30 tonų. Ši priekaba naudojama grūdams ir burokams krauti. Praėjusiais metais didžiausio populiarumo tarp vartotojų sulaukė grūdų perpylimo priekaba GPP , pasižyminti manevringumu. Rinkos lydere tapo priekaba SPC 14.

Naujasis „Mažylis“

AB „Umega“ gamina ir ekologiškus šiaudais kūrenamus katilus. Viename iš jų ir buvo sudeginta šių metų Morė. „Tai dideli pramoniniai katilai, kurie naudojami pramoninėms patalpoms, gyvenamiesiems pastatams šildyti, karštam vandeniui ruošti, kitiems technologiniams ir gamybos procesams. AB „Umega“ jais apšildo visą žemės ūkio technikos gamyklą ir administracinį pastatą. Šie katilai, kuriuose per sezoną sudeginama 2 tūkst. tonų šiaudų ritinių, leidžia sutaupyti apie 150–180 tūkst. eurų. Tiek pinigų išleistume, jei kūrentume dujomis“, – katilus pristatė pardavimų projektų vadovas E.Gegeckas. Anot jo, „desertui“ buvo pristatytas ir pats naujausias, eksperimentinis, taip pat šiaudais kūrenamas bendrovės sukurtas katilas. Jis palyginti nedidelis, tačiau itin galingas ir ekonomiškas, turi du šilumokaičius. Tikima, kad šis naujasis katilas taps serijiniu gaminiu ir bus gaminamas ateinančius 20 metų. Tai reiškia, kad šis naujasis AB „Umega“ sukurtas šiaudais kūrenamas katilas, atsižvelgiant į jo efektyvumą, priežiūros paprastumą ir ekonominį naudingumą vartotojui, taps neabejotinu lyderiu savo segmente.

www.umega.lt

 

Rekomenduojami video