Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sugrįžo ilgai laukti vasariški orai

Iki savaitgalio numatomi giedri ir šilti orai, kuriuos savaitgalį paįvairins vasariškas lietus. Taip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Ketvirtadienį virš Lietuvos turėtų ir toliau stiprėti aukštesnis slėgio laukas, todėl bus nepastoviai debesuota. Giedresnis dangus bus šalies rytuose ir pietryčiuose. Žemaitijoje apie vidurdienį formuosis trumpo lietaus debesys. Dieną lietaus numatoma nedaug, palynos vakariniuose ir šiauriniuose šalies regionuose. Utenos, Vilniaus ir Alytaus apskričių lietus pasiekti neturėtų. Vėjas bus nestiprus, temperatūra svyruos tarp 18–23 laipsnių, prie jūros – 15–17 laipsnių šilumos.

Penktadienis dar turėtų būti pakankamai giedras, tik antroje dienos pusėje padaugės debesų. Naktis numatoma vėsoka, bet dieną oras šils iki 19–24 laipsnių.

Šeštadienio rytą prie Lietuvos turėtų priartėti atmosferos frontas ir dieną jis į šalį atneš nemažai lietaus, ypač į pietvakarinius ir vakarinius rajonus. Vietomis gali griaudėti perkūnija, didesnė jos tikimybė bus centriniuose ir rytiniuose rajonuose antroje dienos pusėje. Vėjas išliks nestiprus, vėjo gūsiai sustiprės lietui artėjant. Naktį temperatūra svyruos tarp 9–14 laipsnių, dieną – 17–22 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video