Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
S. Skvernelis: "Visuotinį karantiną 3 savaitėms bus siūloma įvesti nuo šeštadienio"

Negerėjant epidemiologinei situacijai rytoj Vyriausybei bus siūloma įvesti visuotinį karantiną nuo šeštadienio vidurnakčio, kuris turėtų trukti tris savaites. Apie tai antradienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Savaitgalį fiksavus didžiausią per parą tiek užsikrėtimų koronavirusu, tiek mirčių nuo jo skaičių Vyriausybė praneša apie naujausius priimtus sprendimus dėl pandemijos suvaldymo.

Dar šeštadienį reaguodamas į naujausius užsikrėtimo Covid-19 duomenis premjeras pabrėžė, kad greičiausiai artimiausiu metu reikės daryti pauzę nuo įprasto gyvenimo. „Visoje Europoje turime sparčiai prastėjančią COVID-19 situaciją.

Tai bus nepaprastai sunki žiema. Kasdien augantys susirgimų ir netekčių skaičiai aiškiai signalizuoja, kad privalome imtis griežtesnių veiksmų. Jau kelias dienas ir asmeniškai kalbuosi su mūsų mokslininkais bei medikais.

Faktas kaip blynas: priemonių pasirinkimas nėra didelis. Panašu, kad artimiausiu metu turėsime daryti pertrauką nuo mus įprasto gyvenimo“, – rašė jis savo „Facebook“ paskyroje. Jis pranešė siūlysiąs Vyriausybei plėsti ir griežtinti karantiną raudonosiose savivaldybėse, taip pat –įvesti karantino režimą geltonosiose.

Vakcina arba karantinas

Anot jo, visų Europos (ir ne tik) šalių praktika rodo viena: kokių tik veiksmų nebuvo imtasi, kokių strategijų nebuvo taikyta, vis tiek galiausiai prieinama prie vienos ir tos pačios išvados: sustabdyti infekcines ligas gali tik karantinas arba vakcina.

 „Pastarosios kol kas neturime, lieka pirmasis variantas“, – dėstė jis. Portalas primena, kad visuotinio karantino galimybės nėra atmetęs ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Tikrai neatmesčiau tokios galimybės, kad gali būti ir nacionalinis karantinas paskelbtas. Kaip teisingai sakoma, vis mažesnis ir mažesnis skaičius savivaldybių yra geltonoje ar žalioje zonoje. Bet dėl to turėtų apsispręsti Vyriausybė, už ją tikrai negalėčiau pasakyti“, – penktadienį žurnalistams sakė jis.

Vis daugiau „raudonųjų“ savivaldybių

Šiuo metu karantinas paskelbtas 21-oje savivaldybėje. Pagal Vyriausybės pirmadienį priimtą nutarimą, vietinis karantinas šiuo metu paskelbtas Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kauno miesto, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Šilalės rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Telšių rajono, Trakų rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių teritorijose. Kiek anksčiau karantinuotas ir Raseinių rajonas.

Į raudonąją zoną nuo pirmadienio įtraukta dar 13 savivaldybių, kurioms gresia karantinas: Prienų rajono, Rietavo, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Kauno rajono, Mažeikių rajono, Molėtų rajono, Palangos ir Panevėžio rajono savivaldybės.

Rekomenduojami video