Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ministras: "Be solidarumo pieno krizės neišspręsime"

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas susitikimuose su ūkininkais ir perdirbėjais Pasvalio rajone diskutavo apie šiuo metu vieną opiausių temų – kritusias pieno supirkimo kainas.

Pasvalio centre pieną nemokamai dalijantys ūkininkai Inga ir Gintautas Aglinskai ministrui sakė  turintys 60-ies galvijų ūkį, iš jų 45-ios melžiamos karvės. Derantis dėl pieno kainų kiekvienam atskirai tokio dydžio ūkiai, pastebi ministras, neturi svarių derybinių svertų.

Dar praėjusių metų lapkritį šie ūkininkai pieną parduodavo po 46 centus už litrą, dabar superkamo pieno kaina krito iki beveik 27 centų už litą, tai – mažiau nei savikaina, todėl dalindami pieną nemokamai jie nori atkreipti gyventojų dėmesį į susidariusią situaciją.

Šia tema ministras kalbėjosi ir su perdirbėjų atstovais „Pieno žvaigždžių“ filiale „Pasvalio sūrinėje“.

„Visi supranta, kad be solidarumo šios krizės neišspręsime, o jai pagilėjus pasekmės aiškios – pieno ūkių uždarymas, tai pajus ir perdirbėjai. Lyg ir girdime vienas kito argumentus, tačiau tinkamo sprendimo neradome: mes laikomės savo pozicijos, kad kainos svyravimai neturi pirmiausia nugulti ant ūkininko pečių, todėl toliau turime ieškoti sprendimų, kaip rasti kainos stabilizavimo mechanizmus“, - teigia žemės ūkio ministras K. Navickas.

Kitame susitikime su Pasvalio krašto ūkininkais ministras taip pat diskutavo apie pieno ūkių padėtį ir galimas išeitis iš sudėtingos situacijos. Jis informavo, kad dar šią savaitę su ūkininkais ir ministerijos specialistais tarsis dėl priemonių, kad nesustotų pieno ūkių investiciniai projektai bei dėl pagalbos jų kreditiniams įsipareigojimams.

Rekomenduojami video