Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prieš Velykas – aktyvesnis turgus

Ketvirtadienį Rokiškio turguje suaktyvėjo prekyba. Labiausiai pirkėjus domino daržovės, vaisiai.

Kainos

100 g svogūnų laiškų kainavo 50 ct, salotų – 60 ct, krapų – euras, ridikėlių ryšelis – 80 ct, 1 kg agurkų – 3–3,5 euro, kopūstų – 2–2,5 euro,  obuolių – nuo 0,80 ct iki euro, 10 kiaušinių – 1,80 euro.

Laikosi saugumo

Turgaus prekybininkai naudojosi asmeninėmis apsaugos priemonėmis – kaukėmis, skydeliais, pirštinėmis.

Kai Vyriausybė dėl karantino apribojo prekybos vietų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė rekomendacijas prekiaujantiesiems maisto produktais turgavietėse.

„Gimtasis…“ tiek prekiautojams, tiek pirkėjams primena saugos taisykles karantino metu.

Prekiautojai turgavietėse turi taikytis griežtesnių nei įprastai higienos užtikrinimo priemonių ir privalomųjų maisto tvarkymo bei kitų reikalavimų. Kai prekiautojai negali užtikrinti sustiprintos nefasuotų maisto produktų apsaugos nuo galimos taršos (pvz., įsirengti atitvarų nuo lankytojų, apsaugančių produktus nuo galimos taršos), tokiais produktais, kurie prieš juos vartojant nebus plaunami, termiškai apdorojami, lupami, gliaudomi ar pan., galima prekiauti tik iš anksto juos supakavus.

Prekiaujantieji termiškai apdorotais (virtais, rūkytais) ir žaliais gyvūninės kilmės produktais turi dėvėti apsaugines priemones (chalatus, pirštines, prijuostes ir pan.), o vienkartines apsaugines priemones keisti kaskart susiteršus gyvūninės kilmės medžiagomis (mėsa, riebalais, krauju ir kt.). Apsaugines priemones privaloma dėvėti ir prekiaujant kitais nefasuotais produktais (sveriamais sausainiais ir kt.).

Turgaviečių administratoriams VMVT rekomenduoja informuoti lankytojus apie asmens higienos būtinybę, skatinti juos eilėse laikytis saugaus (ne mažesnio kaip 1 m) atstumo, sudaryti sąlygas tinkamai lankytojų ir darbuotojų rankų higienai. Pasibaigus prekybai, turgavietės patalpos, prekystaliai bei kiti paviršiai turėtų būti kruopščiai išvalomi ir dezinfekuojami.

Rekomenduojami video