Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po susitikimo Vyriausybėje Pieno gamintojų asociacijos prezidentas: mūsų problemų neišsprendė

Lietuvos pieno gamintojų asociacijos (LPGA) prezidentas Jonas Vilionis tvirtino, kad susitikimo metu pienininkų problemos nebuvo išspręstos. Tad, anot jo, protestas turėtų tęstis.

„Aš pasakysiu, kad mūsų problemų neišsprendė. O visi ūkininkai, kurie čia suvažiavo, jų čia prievarta nieks nevarę. Ir aš buvau pasakęs, kad duodame dvi savaites ir žiūrime, ar įvykdo, ar neįvykdo. Bet jei ne, po dviejų savaičių turime visi rajonuose išvažiuoti į tą nepaklusnumo akciją“, – žurnalistams aiškino J. Vilionis.

„Mes pasakėme, turi greitai būti sušaukta neeilinė Seimo sesija“, – pabrėžė jis.

LPGA prezidentas taip pat tikino, kad ūkininkų dabar iškelti klausimai – tik „ledkalnio viršūnėlė“. Anot jo, institucijos vis dar nesirūpina krentančia žemės ūkio gamyba, bet siekia vis labiau apmokestinti ūkininkus.

„Pieno kainos mažėja, bet perdirbėjų kokie pelnai, prekybininkų kokie pelnai? Per praeitus metus 10 tūkst. karvių išvežė į Lenkiją ir išvežė į mėsos kombinatą, 3 tūkst. mažiau pienininkų liko. Vištienos gamyba krito dvigubai, ekologiniai ūkių gamyba krenta 30 proc., kiaulienos gamintojų beveik nebeliko. Žvėrelių ūkių nebelieka. O grūdų kainos kritusios“, – komentavo jis.

„Dar yra žemės mokesčiai, turto mokesčiai, neįmanoma dirbti ūkininkams darosi“, – tvirtino jis.

Rekomenduojami video