Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nuo liepos 1 d.  individualių nuotekų išvežimo faktą reikės registruoti

Aplinkos ministerija informavo vandentvarkos įmones, kad nuo š. m. liepos 1 d. jos galės priimti nuotekas iš nuotekų vežėjų tik jeigu bus pateikti duomenys Nuotekų tvarkymo informacinėje sistemoje (NTIS).

Nuo šių metų pradėjusioje veikti informacinėje sistemoje nuotekų vežėjai turi registruoti nuotekų išvežimo faktą iš individualių nuotekų tvarkymo įrenginių.

Tačiau, kol NTIS tinkamumo eksploatuoti aktas nebuvo priimtas ir paskelbtas Registrų ir valstybės informacinių sistemų registre, vandentvarkos įmonėms buvo leidžiama priimti nuotekas iš vežėjų ir neužregistravus nuotekų paėmimo fakto NTIS.

Dabar NTIS tinkamumo eksploatuoti aktas parengtas, numatoma, kad artimiausiu metu jis bus patvirtintas ir paskelbtas Registrų ir valstybės informacinių sistemų registre. Todėl jokių išimčių nuotekų vežėjams nebebus taikoma.

NTIS pagrindinis tikslas – turėti apskaitytą individualių nuotekų tvarkymo sistemų registrą, kad būtų galima operatyviai reaguoti ir užtikrinti, jog į aplinką nepatektų nevalytos ar nepakankamai išvalytos nuotekos.

Prie NTIS jau yra prisijungę apie 1100 vartotojų: nuotekų transportavimo paslaugas teikiančių įmonių, įrangos montuotojų, vandentvarkos įmonių, savivaldybių atstovų, nuotekų tyrimus atliekančių laboratorijų, individualių nuotekų tvarkymo įrenginių savininkų.  

Rekomenduojami video