Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Mokėjimo prašymai ir ataskaitos – tik elektroniniu būdu

Nuo sausio 1 d. Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos administravimo taisyklėse įsigaliojo svarbios nuostatos, įpareigojančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) klientus mokėjimo prašymus ir ataskaitas teikti tik elektroniniu būdu. Šie pakeitimai labai svarbūs siekiant spartinti paramos administravimo procesą, o šalyje nuolat kintant pandeminei situacijai – tai ir saugus būdas teikti dokumentus, rūpinantis savo bei kitų sveikata.

Nuo sausio 1 d. mokėjimo prašymai ir projektų įgyvendinimo ataskaitos NMA turės būti teikiamos tik užpildžius elektroninę Žemės ūkio ministerijos informacinėje sistemoje (ŽŪMIS) esančią dokumento formą. Mokėjimo prašymai bei ataskaitos, pildant elektroniniu būdu ŽŪMIS portale, turi būti pateiktos ne vėliau kaip iki paramos sutartyje ar paramos paraiškoje numatyto jų pateikimo termino 24 valandos. Kartu su mokėjimo prašymu bei ataskaita pridedami dokumentai turi būti elektroninės formos (popierinis dokumentas turi būti nuskenuotas). Neužpildžius elektroninės formos ŽŪMIS portale, o mokėjimo prašymą (ataskaitą) pateikus nuskenuotą, naudojantis ŽŪMIS portalu, mokėjimo prašymas (ataskaita) nebus priimtas.

Mokėjimo prašymų ir projekto ataskaitų dokumentai gali būti teikiami DOC, DOCX, XLS, XLSX, PDF formatais. Svarbu žinoti, jog į ŽŪMIS per vieną kartą gali būti keliami ne didesni nei 25 MB apimties dokumentai. Didesnės apimties dokumentai gali būti išskaidyti ir teikiami į ŽŪMIS per kelis kartus.

Pažymėtina, jog dokumentus teikiant elektroniniu būdu akivaizdžiai išvengiama klaidų, nes sistema jas identifikuoja ir leidžia pasitaisyti. Pareiškėjų užpildyta informacija iš karto matoma vidinėse NMA informacinėse sistemose, o teikiant dokumentus elektroniniu būdu, vienodo prašomo formato, laikantis visiems teikiamiems dokumentams keliamų reikalavimų, jie bus vertinami greičiau ir parama bus mokama sparčiau.

Rekomenduojami video