Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Miško technika – ką apie ją turime žinoti?

Miško darbai – nelengvas iššūkis ne tik mums, bet ir sunkiajai technikai. Dėl to ne be reikalo renkantis miškotvarkos mašinas svarbiausiais kriterijais tampa patikimumas, ilgaamžiškumas ir geras servisas.

Mūsų rinkoje gerai atpažįstamo, pasitikėjimą ne tik laukuose, bet ir miškuose pelniusio gamintojo „John Deere“ oficialūs atstovai Lietuvoje „INTRAC Lietuva“ supažindina su pagrindinėmis miško technikos naujovėmis 2021 metais.  

„John Deere“ miško technika – tai našumas, kokybė, kaina

UAB „INTRAC Lietuva“ įmonės specialistai ir jų klientai spėjo įsitikinti „John Deere“ medvežių ir medkirčių stabilumu, tikslumu bei našiu darbu. Šio gamintojo produkcija yra pritaikyta įvairiems poreikiams – gali būti pasirenkamos didelės, vidutinio dydžio ar mažos medvežės, todėl galima pasirinkti tokias, kurios geriausiai atliepia specifinius poreikius. „John Deere“ G-serijos technika sukurta dirbti įvairiose kirtimo zonose.  Jos turi puikią variklio galią ir traukos kombinaciją, taip pat pasižymi ergonomiška darbo aplinka operatoriams. Besisukanti ir išsilyginanti  kabina, užtikrina optimalų matomumą darbo zonoje.

Svarbu atkreipti dėmesį į tris pagrindines medvežių klases: mažos klasės medvežės yra pritaikytos miško retinimo bei einamiesiems kirtimo darbams. Jų keliamoji galia yra nuo 9 iki 11 tonų; vidutinės klasės medvežės taip pat yra pritaikytos miško retinimo bei plyno kirtimo darbams, tačiau jų keliamoji galia yra kiek didesnė –12-13 t; didelės medvežės yra pritaikytos dirbti itin nepalankiomis miškininkystės sąlygomis, o jų keliamoji galia yra nuo 15–19 tonų.

„John Deere“ 2013 m. pristatė naują medvežėms skirtą strėlės valdymą (IBC). Naudojant IBC strėlė valdoma tiksliai, greitai ir lengvai. Operatorius gali susitelkti į rąsto sugriebimą, o ne į strėlės judėjimą. 2017 m. IBC sistema buvo pristatyta ir medkirtėms. Ši sistema kontroliuoja strėlės judėjimo trajektoriją, bei automatiškai ją valdo. Medvežėse operatoriai gali reguliuoti bendrą IBC sistemos greitį pagal savo poreikius, todėl ši strėlė yra labai tiksli ir lengvai valdoma: operatorius gali susitelkti į rąsto sugriebimą, o ne į strėlės judėjimą. Medkirtėje operatorius kirtimo galvą nustato į norimą padėtį. Jutikliai atpažįsta kirtimo galvos vietą ir sistema automatiškai pareguliuoja strėlės judėjimą bei ištraukimą.

Radus tinkamos paskirties techniką – nemažiau svarbu ją įsigyti už prieinamą kainą. Puikia pasirinkimo galimybe gali būti naudotos medvežės. Naudota medvežė ar medkirtė, perkama iš patikimų „John Deere“ pardavėjų Skandinavijoje, bus tokia pat kokybiška, kaip ir nauja, taigi, tikrai neverta nerimauti, kad naudota produkcija bus prastesnė.

Modeliai kiekvienam

Medkirčių variacijų apstu, todėl kaip išsirinkti patogią, kokybišką ir saugią mašiną? Kiekvieno miškininko poreikiai skirtingi, todėl būtina atsižvelgti į kiekvieno modelio specifikaciją. Pagal pernai metų pardavimus, populiariausia medkirte tapo 1170 G, kuri yra lengvai valdoma bei taupanti kurą. Šio modelio medkirtės turi 6,8 l variklį su turbo įpūtimu bei itin galingą darbinį siurblį, padedantį sukurti daugiau galios. Populiariausia medveže – „John Deere 1110 G“ su tikslia ir efektyvia strėlės kontrole, stipriu ir galingu FT4 varikliu, 4,1 % didesniu variklio sukimosi greičiu, aiškia ir paprasta elektros sistema. Medkirčių variacijų apstu, todėl kaip išsirinkti patogią, kokybišką ir saugią mašiną? Kiekvieno miškininko poreikiai skirtingi, todėl būtina atsižvelgti į kiekvieno modelio specifikaciją:

  • „John Deere 1070 G“ maža, manevringa medkirtė (6,8 l variklis, sumontuota turbina) su galios valdymo procesoriumi yra pritaikyta ankstyvam medžių retinimui;
  • „John Deere 1270 G“ medkirtė yra tausojanti kurą, tačiau išvystanti didelę galią. Ši medkirtė turi itin tvirtą medžių kirtimo galvutę, sumontuotą CH7 strėlę, kuri yra itin patogi operatoriui;
  • Didžiausia „John Deere“ medkirtė – 1470 G. Ji turi didesnę CH9 strėlę, o jos cilindrai sumontuoti lygiagrečiai medkirtės rėmui, todėl buvo pagerintos žarnų ir elektros instaliacijos. Toks sprendimas leido pagerinti darbinio lauko matomumą.

„John Deere“ medvežės ir medkirtės turi ir daugiau modelių, tačiau apie juos gali pakonsultuoti mūsų pardavimų atstovai.

Medkirtė „John Deere“ 1270 G.

Kirtimo galvutės – preciziniam darbui

Miško retinimui, smulkiai medienai ar plynam kirtimui – parenkamos ir skirtingos medkirčių galvutės. Šią žiemą „John Deere“ pristatė atnaujintas kirtimo galvų modelius H423, H425 ir H425HD. Šiuose modeliuose pagerintas: žarnų išvedžiojimas ir prieiga prie techninio aptarnavimo vietų; PEVO vožtuvai ir „SuperCut 100S“ pjovimo blokas – standartinės komplektacijos dalis.

Naujas sprendimas miško retinimui ar plyniems kirtimams – kirtimo galva H424. Ši galvutė pakeitė ankstesnį modelį H414. Tiek senąjį, tiek naująjį modelius išbandę klientai tvirtina, kad naujoji galvutė pranašesnė lengvesne technine priežiūra, didesniu patvarumu, matavimo tikslumu, našumu, ilgesniu naudojimo lauku ir mažesnėmis eksploatavimo sąnaudomis. Be to, kirtimo galvutėje H424 įrengtas SuperCut 100S pjovimo blokas, automatiškai įtempiantis grandinę siekiant papildomo efektyvumo, ilgesnio grandinės naudojimo ir trumpesnių techninės priežiūros intervalų.

Tuo metu H270 II serija sukurta minkštai ir kreivai kietajai medienai. Ji sukonfigūruota taip, kad greitai ir lengvai sugriebtų kertamus medžius. Pasirenkamas prisitaikantis priekinis peilis, skirtas sunkioms šakoms, papildo tvirtų peilių rinkinį. Maksimaliai padidintas hidraulinis darbinis slėgis užtikrina greitą tiekimą ir didesnį pjūklo našumą.

Be abejo, jei svarstote, kuri „John Deere“ miško technika geriausias pasirinkimas Jums, kokia technika Jūsų miško ūkyje tiktų geriausiai – visada verta pasikonsultuoti UAB „INTRAC Lietuva“ nurodytais kontaktais.

„John Deere“ kirtimo galva H425.

Be „John Deere“ miško technikos įmonės UAB „INTRAC Lietuva“ atstovauja ir kitus gamintojus:

  • „Waratah“ – siūlo didelį kirtimo galvų ir strėlių pasirinkimą, taip pat matavimo bei valdymo sistemas;
  • „Bracke Forest“ – šis gamintojas siūlo dirvos purenimo frezas, miško sodinimo mašinas, miško kirtimo galvas, mechanizuotą sėjos įrangą, ir dar daugiau;
  • „Moipu“ – pardavinėja skyriklius, kirtimo galvas ir traukimo ritinėlius;
  • „Bruks“ – medienos smulkintuvus.

Įmonės specialistai pabrėžia, kad svarbu įvertinti technikos aptarnavimą po jos įsigijimo – UAB „INTRAC Lietuva“ atlieka geras ir patikimas serviso paslaugas bei tiekia atsargines dalis parduodamai ir ne tik technikai.

Vilma Venckutė

Miško technikos pardavimų vadybininkė

Telefonas: +370 686 04130

vilma.venckute@intrac.lt

Daugiau informacijos apie produktus: https://www.intrac.lt/miskininkyste.

Rekomenduojami video