Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kodėl gali labiau apsimokėti pirkti naudotą žemės ūkio techniką?

Žemės ūkio pramonę galima laikyti civilizuotos visuomenės stuburu. Ant jos našumo laikosi didžioji dalis mūsų planetos gyventojų.

Tačiau ūkininkai (privatūs asmenys ar bendrovės) nuolat susiduria su iššūkiais, kurie iškyla didelių išlaidų, nenuspėjamų sezoninių oro permainų ir besikeičiančių valdžios požiūrių pavidalais. Visa tai daro didelę įtaką sėkmingam ūkininkavimui.

Vienas iš būdų palengvinti bent jau finansines naštas - investuoti į naudotą žemės ūkio techniką. Šiame straipsnyje nagrinėsime kodėl tai apsimoka, kokie privalumai yra perkant naudotą techniką ir tai, kaip susirasti patikimus partnerius, iš kurių būtų galima pirkti naudotą žemės ūkio techniką.

Nauja technika – be galo brangus malonumas

Žemę dirbantys ūkininkai ir žemės savininkai dažnai susiduria su daugybe iššūkių, įskaitant svyruojančias derliaus kainas, nenuspėjamus orus ir spaudimą iš pirkėjų – gaminti daugiau, bet parduoti pigiau.

Dėl šių iššūkių, verslui žemės ūkio sektoriuje, finansinis planavimas yra labai svarbus siekiant sėkmės ir tvarių rezultatų. Viena iš didžiausių ūkininkų išlaidų - pažangios žemės ūkio technikos, pavyzdžiui, traktorių, kombainų, sėjamųjų, purentuvų ir kitos specializuotos įrangos pirkimas.

Naujas įrenginys kainuoja keliasdešimt tūkstančių. Jei tai – didelis kombainas ar traktorius – kelis šimtus tūkstančių. Perkant didesnį kiekį, sąmata sieks milijonus. Daugeliui ūkininkų didelės pradinės naujos technikos įsigijimo išlaidos gali apsunkinti ir taip ribotą biudžetą, todėl privalu ieškoti alternatyvių galimybių.

Laimei, įmanoma sutaupyti ir vis tiek įsigyti kokybišką techniką. Sutaupyti galima penkiaženkles, o neretai ir šešiaženkles sumas. Svarbu žinoti, ko tikėtis ir kur tokios technikos ieškoti.

Kodėl verta pirkti naudotą žemės ūkio techniką?

Naudotos žemės ūkio technikos pirkimas turi keletą privalumų, dėl kurių ji gali tapti ekonomiškai efektyvia alternatyva. Apžvelkime svarbiausius privalumus, kuriuos gauna pasirinkę pirkti naudotą įrangą pas patikimus pardavėjus, pvz., Audrokestoje.

Mažesnės pradinės išlaidos

Naudotos technikos kaina dažnai būna kelis kartus mažesnė už naujos technikos kainą. Tai gali padėti ūkininkams sutaupyti ir leidžia efektyviau paskirstyti išteklius kitiems veiklos aspektams.

Išvengiama skaudaus nuvertėjimo

Nauja žemės ūkio technika greitai nuvertėja, ypač per pirmuosius kelerius nuosavybės metus. Pirkdami naudotą įrangą ūkininkai gali išvengti šio pradinio nusidėvėjimo ir susigrąžinti didesnę investicijų dalį, jei ateityje nuspręstų mašiną perparduoti.

Visa patirtis ir žinios

Priešingai nei nauja technika, kurios funkcijos ar galimos problemos gali būti nepatikrintos, naudota technika jau yra išbandyta. Tai gali suteikti ūkininkams pasitikėjimą savo pirkiniais. Juk įsigysite geros reputacijos techniką.

Be to, jus konsultuos pardavėjai, o daug informacijos galima rasti ir interneto puslapiuose, technikos pardavimo skelbimo apraše.

Ilgaamžiškumas

Jei technika yra prižiūrėta, ji tikrai gali tarnauti ne vienerius metus. Radę patikimus pardavėjus tikrai neįsigysite katės maiše bei žinosite,

Kaip rasti patikimus naudotos technikos pardavėjus?

Nors naudotos žemės ūkio technikos pirkimas gali suteikti daug naudos, norint, kad sandoris būtų sėkmingas, turite rinktis patikimą partnerį. Štai keletas patarimų būtent tam:

1.      Naršykite internete. Dabar viskas turėtų būti patalpinta interneto puslapiuose, kad į vietą apžiūrai vyktumėte tiksliai žinodami, ką rasite.

2.      Neskubėkite. Prieš pirkdami nuvykite į vietą, atidžiai apžiūrėkite naudotą techniką, ar nėra nusidėvėjimo požymių, pažeidimų ar galimų problemų. Įsitikinkite, kad įranga būtų po diagnostikos, suremontuota, sureguliuota bei paruošta darbui.

3.      Patikrinkite ir dokumentus. Kuo daugiau informacijos gausite, tuo geriau jums.

4.      Pasiteiraukite apie bet kokias turimas garantijas ar techninės pagalbos paslaugas, kurias gali pasiūlyti pardavėjas. Tai gali suteikti papildomą ramybę ir apsaugoti jūsų investicijas. Po to visada žinosite, kur kreiptis.

5.      Gaukite rekomendacijų iš kolegų, partnerių ar pažįstamų. Tai padės jums nustatyti patikimus ir patikimus pardavėjus.

6.      Jeigu naudotą techniką parduoda oficialus gamintojo atstovas arba oficiali įmonė – pirkimo procesas iš karto suteiks daugiau ramybės jums.

Rekomenduojami video