Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kiaulių laikytojui – sankcijos už piktybišką teisės aktų reikalavimų nesilaikymą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad kilus įtarimų dėl galimų teisės aktų pažeidimų Kelmės rajone esančiame kiaulininkystės ūkyje buvo inicijuotas neplaninis patikrinimas.

Patikrinimo metu VMVT inspektoriai nustatė, kad ūkininko K. B. ūkis neatitinka kiaulių biologinio saugumo ir gerovės teisės aktų reikalavimų. Ūkyje gyvūnai laikomi jų rūšies, amžiaus, fiziologijos neatitinkančių teisės aktuose nustatytų sąlygų, nesilaikoma kiekvienai kiaulei skiriamo laisvo grindų ploto normų, kiaulės negali nevaržomai atsigulti, laisvai patekti vienu metu į kitas joms skirtas vietas. Ūkyje rasta sužeistų, sergančių kiaulių, netvarkinga įranga, atlūžę gardų strypai, pertvaros atsikišusios, sulūžusios, su aštriais kampais, keliančios pavojų kiaulių sveikatai ir gyvybei.

Tvartuose ir aplink juos nesilaikoma graužikų kontrolės ir biologinio saugumo reikalavimų, sudarant sąlygas gyvūnų užkrečiamųjų ligų plitimo rizikai. Pastebėta pelinių graužikų, vylių dėžutės neužpildytos graužikų kontrolės preparatais, aplink tvartus nenušienauta žolė, ne visi lankytojai registruojami lankytojų žurnale, neužtikrinamas reguliarus mėšlo šalinimas iš gardų, tvora ir vartai nesandarūs ir netvarkingi, tad atsiranda galimybė į ūkį patekti bešeimininkiams ir laukiniams gyvūnams. Atlikus patikras nustatyta, kad netinkamai tvarkomos veterinarinės atliekos, šalutiniai gyvūniniai produktai ir naikinami veterinariniai vaistai.

Rekomenduojami video