Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaimuose prasidėjo kelių greideriavimas

 Pagaliau ir kelininkai sulaukė gerų orų. Po žiemos suskubta tvarkyti duobėmis nusėtus rajono žvyrkelius. Ir darbuojasi ne tik įmonės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos kelininkai, mažesnius keliukus tvarko ir seniūnijų technika.

Intensyvūs darbai

Kėdainių rajono keliuose šią savaitę intensyviai dirbo greideriai. Sulaukus palankių orų buvo lyginami visų seniūnijų žvyrkeliai. Kaip sakė Vilainių seniūnas Antanas Bružas, anksčiau darbų pradėti nebuvo galima dėl nepalankių oro sąlygų.

„Buvo per šlapia. Dabar oro sąlygos palankios, todėl tikimės, kad artimiausiu metu visi rajono žvyrkeliai bus išlyginti. Mūsų seniūnija greiderio neturi, tad tenka jį nuomotis. Taip darome kiekvienais metais“, – sakė A. Bružas.

Dirba su savu

Gudžiūnų seniūnijoje darbai vyksta visu pajėgumu. Čia žvyrkeliai greideriuojami su seniūnijos turima technika.

„Kelius tvarkome nuolat. Juk važiuojame nuo pat ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudenio. Pernai net žiemos pradžioje greideriavome. Greideriavimui svarbiausia tinkamas oras, keliai neturi būti pilni vandens, neturi lyti. Šalia kelių formuojame tokius griovelius, kad lietaus vanduo nubėgtų nuo kelio. Taip kelias išmušamas daug lėčiau, jis daug ilgiau tarnauja, duobių jame būna mažiau. Darbuotojai tikrai išmano savo darbą“, – dėstė Gudžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas.

Šį mėnesį numatyta išlyginti visus savivaldybei priklausančius rajono žvyrkelius visose seniūnijose.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video