Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
K. Navickui viešint Vakarų Lietuvoje, Šilalėje ir Šilutėje – vietos ūkininkų protestai

Žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui ketvirtadienį viešint Šilutės ir Šilalės savivaldybėse, šių rajonų ūkininkai renkasi į protestus.

Šilutės rajone, kur ministras viešėjo ryte, dviem asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Pasak Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Linos Banienės, protokolai surašyti dėl pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo ir jų garbės ir orumo pažeminimo.

„Tie asmenys buvo patalpinti į tarnybinį automobilį, jiems buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Po to asmenys buvo paleisti“, – Eltai sakė L. Banienė.

Pasak jos, incidentas įvyko policijos pareigūnams K. Navicko vizito metu ribojant kelius į miestą. Į Šilutę policija neleido patekti žemės ūkio techniką vairuojantiems ūkininkams, kurie norėjo protestuoti prieš šalyje vykdomą žemės ūkio politiką. Mitingui Šilutės rajono savivaldybė, policijos žiniomis, leidimo išdavusi nebuvo.

„Buvo neįleisti vairuotojai, kurie potencialiai buvo susiję su neteisėta akcija“, – teigė L. Banienė.

Tuo metu Šilalėje, kur K. Navickas su rajono administracijos vadovais ir ūkininkais susitikimą pradėjo 14 val., leidimas protesto akcijai išduotas, teigė Tauragės policija.

„Ten kol kas ramu, jokių pažeidimų, jokių incidentų“, – teigė L. Banienė.

ELTA primena, kad pirmadienį vyko visoje šalyje Lietuvos žemės ūkio tarybos (ŽŪT) organizuota laužų deginimo akcija, kuria siekti atkreipti politikų dėmesį į žemės ūkio sektoriaus problemas.

ŽŪT duomenimis, Lietuvoje liepsnojo apie 60 laužų, akcijoje dalyvavo apie 8 tūkst. dalyvių. Tarybos vadovybė tądien susitiko ir su premjere Ingrida Šimonyte, kuriai išdėstė savo reikalavimus.

Nepaisant po susitikimo ŽŪT pirmininko Igno Hofmano išsakytos pozicijos apie konstruktyvų dialogą su Vyriausybės vadove, ketvirtadienį ŽŪT pranešė, jog sausio 23–26 dienomis planuoja dar vieną protesto akciją ir su žemės ūkio technika važiuos į Vilnių.

Anot I. Hofmano, ūkininkai nėra patenkinti daugiamečių pievų atkūrimo tvarka, saugomų teritorijų plėtra, akcizų politika, padėtimi pieno sektoriuje ir kt.

Rekomenduojami video