Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Išskirtinių automobilių parodoje – ir istorijos išskirtinės

Švenčiantieji gimtadienius paprastai tikisi dovanų, tačiau šios taisyklės asociacija „Garažo raktai“, šią vasarą švenčianti klubo įkūrimo penkmetį, tikrai nesilaiko. Asociacijos nariai savo klubo sukakties proga dovanų nelaukė, priešingai: patys nutarė dovanoti. Gargždų gimtadienio proga praėjusį šeštadienį Savivaldybės aikštėje savo pajėgomis surengė miestiečiams atrakciją: išskirtinių automobilių parodą.

Šilutiškė demonstravo senelio palikimą.

Asociacijos „Garažo raktai“ prezidentas Linas Petrauskas džiaugėsi, kad į parodą Gargžduose iš įvairiausių Lietuvos vietovių suvažiavo per 50 išskirtinių automobilių. Ilgiausią kelią įveikė Mark Narvoiš iš Kalvelių kaimo, kuris yra apie 5 km nuo Baltarusijos sienos.

V. Rajevskio gražuolė.

„Džiaugiamės, kad mūsų parodos idėją palaikė kolegos gargždiškiai – štai V. Rajevskio gražuolė. Gargždų autokroso komanda „Kros reidas“ atvažiavo keturiais sportiniais automobiliais, klaipėdiškis Valerijus Rajevskis demonstravo ne tik savo puikų britišką MG, bet į parodą atvyko dar su penkiais klubo „Diližanas“ automobiliais. Savivaldybės aikštėje puikavosi ne tik mašinos, bet ir kitos transporto priemonės – išskirtiniai motociklai, net perdaryti dviračiai“, – pasakojo L. Petrauskas, šį savaitgalį kartu su asociacijos „Garažo raktai“ komanda dalyvausiantis prestižiniame ralyje aplink Lietuvą Prezidento taurei laimėti. Asociacijos narių savo rankomis paruoštas sportinis automobilis „Opel“ su ralio rėmėjų lipdukais ir Klaipėdos rajono šūkiu „Atveria horizontus“ parodoje sulaukė išskirtinio žiūrovų dėmesio.

Parodoje apsilankė ir renginio rėmėja, UAB „Prisilietimas“ vadovė L. Pabrėžienė.

Parodoje apsilankė ir renginio rėmėja, UAB „Prisilietimas“ vadovė L. Pabrėžienė.Petrauskus siekti aukštų sportinių pergalių paskatino rajono meras Bronius Markauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Pasak renginio iniciatoriaus ir vedėjo Vytauto Butkaus, penkias valandas trukusioje parodoje pašnekintas kiekvienas išskirtinio automobilio savininkas papasakojo unikalių istorijų apie savo mašinas. Štai jauna šilutiškė automobiliais susidomėjo tada, kai iš senelio gavo palikimą – senus žigulius.

Parodoje įteiktos septynios nominacijos, rėmėjų prizais apdovanoti ne tik dalyviai, bet ir žiūrovai, dalyvavę įvairiose rungtyse ir viktorinose.


  • Seniausias parodos automobilis – „Chevrolet“, 1938 m., Aurimas Buikys (Klaipėdos r.)
  • Gražiausi ratlankiai – „Opel Corsa“, Erika Volkova (Klaipėda)
  • Gražiausias svečio automobilis – „Peugeot“ 203C, 1959 m., Kęstutis Banevičius (Šilutė)
  • Plieninis žirgas (nominacija motociklams) – KMZ K-750, 1960 m., Gediminas Keleris (Seda)
  • Sportiškiausias automobilis – autokroso komanda „Kros reidas“ (Gargždai)
  • Gargždų miesto automobilis – „Ford Mustang Grande“, 1969 m., Mindaugas Gliožeris (Gargždai)
  • Tolimiausias svečias – „VW New Beetle“, Mark Narvoiš iš Kalvelių kaimo, apie 5 km nuo Baltarusijos sienos.

Reda MILVYDIENĖ

Andriaus JOKUBAIČIO nuotr.


Rekomenduojami video