Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Geras javų derlius prasideda nuo tinkamai paruoštų sėklų

Sveikas ir spartus augalų dygimas prasideda nuo geros sėklų apsaugos.Javų derliaus pagrindas priklauso nuo kokybiškų sėklų, o jų sudygimą, daigų vystymąsi ir tolesnę pasėlio fitosanitarinę būklę pirmiausiai lemia tinkamai parinkti beicai ir beicavimo kokybė.

Kinto® Plus efektyvumas įrodytas daugiau nei 230 bandymų dešimtyje šalių. Bandymų metu įrodyta, jog tik dėl sėklų beicavimo su Kinto® Plus gaunami nuo 0,4 t/ha ir didesni javų derliaus priedai. Tai - bene geriausiai atsiperkanti investicija į javų apsaugą, taupyti beico sąskaita jokiu būdu negalima.

Renkantis sėklų beicą itin svarbu, kad jame būtų bent kelios skirtingos veikliosios medžiagos – kontaktinė ir sisteminė. Jos papildo viena kitos poveikį, patenka į skirtingas sėklos dalis bei skirtingai apsaugo daigus. Kontaktiniai beicai naikina ligų sukėlėjus tik sėklų paviršiuje, po luobele jie nepatenka. Sisteminiai beicai įsiskverbia į sėklų vidų, po to – į daigus ir pradinėse vystymosi fazėse juos apsaugo nuo ligų sukėlėjų.

BASF sukurtas beicas Kinto® Plus turi ir sisteminį, ir kontaktinį veikimą. Tai - produktas, skirtas žieminių ir vasarinių kviečių, spelta kviečių, žieminių ir vasarinių kvietrugių, žieminių ir vasarinių miežių, žieminių rugių sėklų beicavimui.

Šį beicą sudaro net trys veikliosios medžiagos: sisteminės – tritikonazolas ir fluksapiroksadas, bei kontaktiniu veikimu pasižyminti – fludioksonilas. Jos papildo viena kitą ir puikiai saugo daugelio sėkla ir dirva plintančių javų ligų sukėlėjų.Beicuojant žieminių javų sėklas, šis beicas gerai apsaugo nuo kietųjų kūlių, dulkančiųjų kūlių, stiebinių kūlių, daigų pašaknio puvinių, pavasarinio pelėsio, rizoktoniozės.Verta pabrėžti, kad tritikonozolo veiklioji medžiaga yra itin veiksminga prieš dulkančias kūles (Ustilago spp.). Ligos sukėlėjo grybiena žiemoja grūduose, gemale ir juose gali išlikti gyvybinga 1-5 metus. O šios ligos derliaus nuostoliai siekia nuo 10 iki 40% ir yra tiesiog proporcingi sergančiu augalu kiekiui.

KintoPlus 1920x1080 1

Produkto formos svarba renkantis beicą

Daugelis ūkininkų pastebi, kad beico Kinto® Plus padengimas labai geras, kokybiškas. Po beicavimo iš karto matosi, kad kiekvienas grūdas padengtas ypač tolygiai. O nuo to labai priklauso ir tolesnis beico poveikis. Kas duoda gerą padengimą?

Visi šiuo metu Lietuvoje registruoti beicai yra takūs koncentratai, tačiau jie labai skiriasi produkto normos kiekiu vienai tonai sėklų beicuoti. Beice turi būti pakankamas polimerų ir sėklą nudažančių pigmentų kiekis, kurie padeda išvengti preparato dulkių susidarymo sėklų sandėliavimo, transportavimo ir sėjos metu. Jei sėkla po beicavimo dulka, tai reiškia, jog produkte minėtų medžiagų yra nepakankamai. BASF yra pagrindinis sėklos apvėlimui naudojamų produktų sudedamųjų dalių gamintojas bei partneris sėklininkystės įmonėms pasaulyje. Tad beicas Kinto® Plus išsiskiria dideliu polimerų ir sėklą nudažančių medžiagų kiekiu. Tai gerai matoma dėl itin gero sėklos „spalvinimo“ (ryški raudona spalva). Javų sėklos, beicuotos Kinto® Plus, lengvai byra, nekemša sėjamųjų.

Storesnės šaknys ir stipresnė jų sistema

KintoPlus 1920x1080 3

Nepriklausomai nuo to, kokios sveikos jūsų augalų šaknys, tai – galimybė jums padaryti jas dar sveikesnes, kadangi „Kinto® Plus“ taip pat turi stiprų teigiamą poveikį įsišaknijimui.

Dažnėjant sausroms, bei esant kitoms nepalankioms klimatinėms sąlygoms, augalui labai svarbu turėti stiprią šaknų sistemą. Kinto® Plus skatina augalo šaknų sistemos vystymąsi, todėl jie tampa atsparesni sausrai, bei kitoms nepalankioms aplinkos sąlygoms. Tai turi teigiamą poveikį visam augalui: jo augimui, atsparumui ir derliui.

Mažiau dulkių

Beicuojant sėklas su Kinto® Plus, sumažinamas jų dulkėtumas, gaunama geresnė sėklų kokybė ir geresnis sėklų srautas. Rezultatas – spartesnis ir sklandesnis beicavimo procesas, bei didesnis produktyvumas.

Sėklų perdirbimo procesas susijęs su dideliu dulkių ir kvapų kiekiu. „Kinto® Plus“ atveju abiejų veiksnių kiekis bus gerokai sumažintas, o tai naudinga sėklų perdirbėjams ir, žinoma, žmonėms, dirbantiems su sėklomis kiekvieną dieną, kurių darbo sąlygos šiuo atveju būtų pagerintos. Dar vienas puikus „Kinto® Plus“ privalumas!

  • Kinto® Plus – ūkininkų patikrintas ir jau rinkoje užsirekomendavęs beicas.

  • Kinto® Plus - bene geriausias kokybės ir kainos santykis, esantis šiandieninėje Lietuvos beicų rinkoje.

  • Šį beicą galite įsigyti UAB „Agrokoncernas“ ir UAB „Linas Agro“.

Daugiau informacijos Jums suteiks BASF agronomai vadybininkai, kurių kontaktus rasite čia: https://www.agro.basf.lt/lt/Konsultantai-regionuose/

 

 

Rekomenduojami video