Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
B. Vanagas investavo į seną mašiną ir užsidirbo

Gerą „uoslę“ turintys automobilių kolekcionieriai galimą kainų kilimą gali numatyti iš anksto arba įsigyja būsimą kolekcinį automobilį dar nespėjus jam labai pabrangti. Laiku kylančią vertę pastebėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas, prieš septynerius metus nusipirkęs 1992 metais pagamintą BMW M3 E30.

Per tą laiką jo vertė pakilo net 5 kartus – dabar toks gerai išlaikytas egzempliorius vertas maždaug 50 tūkstančių eurų.

Šis automobilis pirmiausiai buvo sukurtas lenktynėms ir tik tada pritaikytas bendrojo naudojimo keliams, o tai reiškia, jog M3 „gimė“ su lenktynininko genu. Tai įrodo pasiekiamai – M3 E30 yra laimėjęs WTCC, ETCC, DTM, BTCC ir kitų serijų čempionatus, taip pat savo klasėje laimėjo Niurburgringo 24 valandų ištvermės lenktynės.

Vadinamojoje „Touring car“ automobilių klasifikacijoje šis automobilis pasiekė rekordą, kurio dar niekas nepakartojo – daugiau nei 1 500 pergalių.

Sėkmės paslaptis? BMW darė viską, kad automobilis taptų lengvas bei manevringas. Ir nors žvelgiant šių laikų požiūriu jis nėra tikras žvėris (iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,7 sek.), bet prieš 30 metų tai buvo gėdos nedarantys skaičiai.

 

Rekomenduojami video