Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aukščiausiasis Teismas: konfiskuoti automobilius iš neblaivių vairuotojų galima

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Vilniaus teismo paskelbtą nuosprendį, kuriuo iš neblaivaus vairuotojo konfiskuotas jo vadovaujamai įmonei priklausantis automobilis.

Tai vienas pirmųjų neskundžiamų nuosprendžių tokio pobūdžio bylose.

Šiemet sausį Lietuvoje įsigaliojo įstatymų pataisos, kuriomis vairuotojams, kai nustatomas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, gresia baudžiamoji atsakomybė: bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienų metų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis.

Pradėjus taikyti baudžiamąją atsakomybę ne visuomet teismai nurodydavo konfiskuoti pažeidėjo automobilį, motyvuodami teisingumo ir proporcingumo principais. Teisėjai teigdavo, kad nėra susiformavusios teismų praktikos.

Nuo sausio pradžios, kai įsigaliojo įstatymas dėl baudžiamosios atsakomybės neblaiviems vairuotojams, tūkstančiai šių Kelių eismo taisyklių pažeidėjų sulaukia baudžiamosios atsakomybės. Kai kuriems buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės, neretai jos skirtos ne kartą neblaiviems vairavusiems arba įvykdžiusiems daugiau kitų nusikaltimų asmenims. Policija teigia, kad dėl prevencinių priemonių ir šių įstatymų pataisų gerokai sumažėjo neblaivių vairuotojų sukeliamų avarijų.

Rekomenduojami video