Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar žinote ką daryti pametus automobilio numerio ženklus?

Vairuotojų kasdienybėje pasitaiko situacijų, kai eismo įvykių metu ar praūžus stipriam lietui prarandami, o kartais sugadinami automobilio numerio ženklai. „Regitra“ primena, kad dalyvauti viešajame eisme su transporto priemone, kuri neturi numerio ženklų, negalima, rašoma pranešime žiniasklaidai. 

Registracijos metu automobiliai „Regitroje“ yra pažymimi dviem vienodais numerio ženklais. Kitaip tariant, jiems yra suteikiami unikalūs skaičių ir raidžių deriniai, kad viešajame eisme jie būtų lengvai atpažįstami teisėsaugos institucijoms ir kitiems eismo dalyviams.

Pavyzdžiui: įvykus eismo įvykiui reikėtų pasižymėti arba nusifotografuoti kito automobilio numerius, kad būtų galima identifikuoti transporto priemonės savininką ar valdytoją.

Svarbu pastebėti, jog automobilis privalo būti pažymėtas abiem numerio ženklais. Vairuotojas turi pasirūpinti, kad jie būtų gerai matomi ir atpažįstami.

Primename, kad numerio ženklai turi būti tvirtinami tam skirtose vietose, o ne, pavyzdžiui, dedami už automobilio stiklo.

Taigi, jei pametėte arba sugadinote numerio ženklus, Jums reikia nedelsiant kreiptis į „Regitrą“ dėl naujų numerio ženklų gavimo arba dublikato išdavimo.

Naujus numerio ženklus galima užsisakyti tiesiog internetu Kelių transporto priemonių registravimo sistemoje eKETRIS. Juos ir naują registracijos liudijimą apmokėjus kurjeris Jums pristatys tiesiai į namus per 1–2 darbo dienas.

Rekomenduojami video