Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar BMW geriau už „Mercedes-Benz“

BMW ir „Mercedes-Benz“ dvikova tęsiasi dar nuo praeito amžiaus pradžios. Tai turėjo įvykti beveik prieš šimtą metų, praėjusio amžiaus trisdešimtajame dešimtmetyje. Jau tada buvo aišku, kad niekas taip negina savo turimo automobilio, kaip BMW ir „Mercedes-Benz“ savininkai. Žiūrint į šį konfliktą iš šono atrodytų, kad „Mercedes-Benz“ yra geresnė kompanija, jų metiniai pardavimai yra ženkliai didesni už BMW. Tačiau jų abiejų įmonių siūlomas asortimentas turi daug bendro ir tai nebūtinai reiškia, kad visa „Mercedes-Benz“ linija geresnė už BMW produkciją.

Geriausias būdas yra palyginti dvi kompanijas atskirų automobilių, kurie patenka į tą pačią klasę ir tuos pačius kainų rėmus.

Atradus konkurento atitikmenį vertėtų palyginti kainą su maksimalia komplektacija, nes kartais bazinė versija yra taip kukliai įrengta, kad norint bent minimalios patogios komplektacijos kaina stipriai šoka viršun.

Vertinant per šią prizmę nugalėtoją lengviau rasti BMW stovykloje. Taip pat pastarieji dažnai būna galingesni, o kaip rodo naudotų automobilių VIN patikros statistika iš carVertical – ši markė yra kur kas populiaresnė (bent jau Lietuvoje) nei „Mercedes-Benz“.

Tačiau analizuojant automobilius ne iš sedanų, o iš prabangių kabrioletų klasės „Mercedes-Benz“ pirmauja. Patys galingiausi „Mercedes-Benz“ gali pasiūlyti ir 600 arklio galių galintį pasiekti variklį. Nors jų kainos didesnės, tačiau siūloma galia yra ženkliai viršijanti kainos skirtumą.

Dar reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į klasikinius degimo variklius, bet ir į varomus hibridiniu ar elektriniu varikliais. Čia BMW turi didesnį asortimentą. Vienatūrių abi įmonės siūlo vos po vieną–du modelius.

„Mercedes-Benz“ yra daug stipresnis komerciniuose ir keleiviniuose automobiliuose, tad, jei turite 8 asmenų šeimą, pasirinkimas irgi akivaizdus.

Taip pat „elitiniai“ automobiliai yra stiprioji „Mercedes-Benz“ pusė. Omenyje turimi tokie automobiliai kaip sportiniai AMG automobiliai, „Mercedes-Maybach“ S klasės limuzinas ir „Mercedes-Maybach“ GLS klasės visureigis.

Tad ar amžiaus klausimas atsakytas? BMW aiškiai dominuoja sedanų rinkoje, tačiau kabrioletuose ir „elitiniuose“ automobiliuose „Mercedes-Benz“ yra nepralenkiamas.

BMW turi didesnį elektrinių automobilių pasirinkimą. „Mercedes-Benz“ gali pasiūlyti daugiau modelių šeimoms. Tačiau kadangi šie du gamintojai jau šimtmetį konkuruoja panašaus segmento automobiliais, priimti galutinį sprendimą dažnai padeda tik smulkmenos arba asmeniniai prioritetai. Daug lemia ir gandai bei tikėjimas jais.

BMW dažnai vadinamas vairuotojo automobiliu, „Mercedes-Benz“ – keleivio (ypač sėdinčio gale). Kalbama, kad BMW remontas brangiai kainuoja, jų dalys sunkiau randamos arba dažniau vagiamos. Tačiau dalis šių mitų atsirado dar tada, kai technologijos ir automobiliai buvo nepatobulėję ir nesuvienodėję, pavyzdžiui – šiuo metu yra tiek sėdėjimui gale pritaikytų bei prailgintų BMW, tiek sportiškų „Mercedes-Benz“ automobilių.

Kartais žmogus tiesiog jaučia malonumą važiuodamas BMW ar „Mercedes-Benz“ automobiliu ir to užtenka tvirtam apsisprendimui.

Prisiekę BMW ir „Mercedes-Benz“ fanai vis tiek nekeis savo prioritetų ir ištikimybės prekės ženklui, tačiau naujam pirkėjui vertėtų atlikti panašios kainos ir komplektacijos automobilių palyginimą bei, žinoma, išbandyti abu ar daugiau lyginamų modelių.

Rekomenduojami video