Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vienuolė, kasdien tviteryje siunčianti maldą D. Trumpui

Vienuolės meldžiasi už politikus – ne naujiena. Tačiau gruodžio pradžioje amerikiečių laikraštis „The New York Times“ paskelbė interviu su seserimi, kuri tą daro viešai socialiniame tinkle „Twitter“.

Sesuo Susan Francois. „Twitter“ nuotrauka

Amerikietė sesuo Susan Francois CSJP į vienuolyną įstojo gana vėlai, būdama 33-ejų. Nors buvo auklėta katalikiškai, paauglystėje ją apniko abejonės dėl Bažnyčios kaip institucijos ir moterų vaidmens joje. Prie savo katalikiškų šaknų ji sugrįžo supratusi, kad didžiausią džiaugsmą jai teikia ne sėkminga karjera, o savanorystė. Iš pradžių sekmadieniais vėl pradėjo eiti į Mišias, o vėliau žengė dar vieną žingsnį – prisijungė prie Taikos šv. Juozapo seserų (angl. Sisters of St. Joseph of Peace). Netrukus ji pastebėjo, kad kitos seserys meldžiasi už prezidentus – George’ą W. Bushą, vėliau – Baracką Obamą. Ši sesuo sugalvojo naujovę – siųsti maldas prezidentui tviteryje. Praėjus kelioms dienoms po Donaldo Trumpo inauguracijos JAV prezidentu per televiziją s. Susan Francois išgirdo jo frazę apie „alternatyvius faktus“.

„Supratau, kad išprotėsiu, jei nerasiu kokios raminančios dvasinės praktikos, kuri leistų man angažuotis šiam reikalui, bet nepridėtų negatyvumo. Pirmąjį „tvytą“ išsiunčiau tik dėl savęs. Nesitikėjau, kad jis taps sensacija“, – pasakojo vienuolė laikraščiui „The New York Times“. Būna dienų, kai jai nesinori to tęsti, bet įsipareigota viešai, todėl nenutraukia. „Tai pačios sudėtingiausios dvasinės pratybos mano gyvenime“, – atviravo sesuo.

Tviteryje ji prisistato kaip X kartos vienuolė. Pasak jos, įstojusi į vienuolyną ketvirtajame savo gyvenimo dešimtmetyje, ji žvelgia skirtingai nei kitos vienuolės: „Mano požiūris į gyvenimą ir tam tikri kultūriniai niuansai tokie kaip X kartos arba tūkstantmečio vaikų.“

Vienuolė kiekvieną rytą meldžiasi drauge su kitomis dviem seserimis, o po to „su žiniomis“. Ji galvoja apie tądien išgirstas naujienas. Jei įvyksta kažkas svarbaus, ji meldžiasi už tai ir laukia, kol sugalvos „netoksišką“ tekstą skelbimui tviteryje.

Šiame socialiniame tinkle yra dvi dabartinio JAV prezidento paskyros – @realDonaldTrump ir @POTUS. Susan Francois visada pažymi pastarąją, nes ji archyvuojama: „Noriu, kad būtų istorinis įrodymas, kaip katalikė vienuolė „tvytindavo“ nesmurtines maldas prezidentui.“

Sesuo Susan Francois antra iš kairės. Kongregacijos vadovybė. csjp.org nuotrauka

Dienos metu sesuo patarnauja ligoninėje, dvejuose senelių namuose, aklųjų mokykloje Naujojo Džersio valstijoje, dirba su vaikais ir moterimis mieste, kuriame gyvena – Englewood Cliffs. Be to, Susan Francois  yra kongregacijos iždininkė, priklauso vadovybei. „Negalvojate, kad vienuolija – kaip korporacija, bet iš tiesų taip yra, taigi kažkas turi tvarkyti šiuos reikalus“, – sako ji. Paklausta, kaip pramogauja, vienuolė atsakė, kad netrukus su bendraamžėmis seserimis iš kitų kongregacijų vyks į vasarnamį, kur žais kortomis ir žiūrės filmus – kaip visi normalūs žmonės.

„Žinokite, kad esame ir visada kokia nors forma būsime, kol žmonės įsipareigos gerus Evangelijos dalykus įgyvendinti šiame pasaulyje. Esame tokie pat žmonės, tik turime išskirtinį pasišventimą melstis ir padėti kitiems. Tai – geras gyvenimas“, – kalba vienuolė.

 

Parengta pagal „The New York Times“

Rekomenduojami video