Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
V. Putino pareiškimai apie branduolinį ginklavimąsi: kaip reagavo JAV

Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinio ginklavimosi planus Jungtinės Valstijos pavadino tarptautinių ginkluotės susitarimų laužymu.

Atitinkami projektai yra „tiesioginis nusižengimas“ šiose sutartyse Rusijos duotiems įsipareigojimams, ketvirtadienį Vašingtone pareiškė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders.

JAV, anot jos, Rusijos ginklavimosi programos buvo žinomos jau seniai. Tačiau Maskva iki šiol jų dar nebuvo finansavusi.

S. Sanders sakė: „Prezidentas D. Trumpas supranta grėsmes, kurios kyla Amerikai ir jos sąjungininkėms. Ir jis pasiryžęs išsaugoti taiką stiprumu“. JAV gynybiniai pajėgumai esą ir toliau neaplenkiami. Prezidentas, anot S. Sanders, užtikrins, kad jie liktų nepasiekiami ir branduolinėje srityje.

Pentagono atstovė taip pat pabrėžė, kad V. Putino planai „nėra netikėti“. „Amerikiečiai gali neabejoti, kad mes tam visiškai pasirengę“, – pridūrė ji.

V. Putinas ketvirtadienį per savo kasmetinę kalbą pristatė naujus Rusijos branduolinius ginklus ir kitas šalies ginklų sistemas. Jis, be kita ko, kalbėjo apie naują branduolinę raketą su „praktiškai neribotu“ veikimo spinduliu, kurios negali atremti jokia pasaulio gynybinė sistema. V. Putinas tai vadino reakcija į JAV, kurios raketos sistemos esą tiesioginiai nukreiptos į Maskvą, veiksmus.

Rekomenduojami video