Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
V.Putinas yra prieš V.Lenino išnešimą iš mauzoliejaus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mano, kad dabar negalima išnešti Vladimiro Lenino palaikų iš mauzoliejaus, kadangi daugeliui rusų jis reiškia „atmintį“. „Ir apskritai, perlaidojimo klausimas dabar nėra labai svarbus“, - pareiškė jis ketvirtadienį per didelę spaudos konferenciją, praneša „Interfax“.

Anot Rusijos prezidento, iki šiol daugelis žmonių sieja su V. Leninu savo gyvenimą ir praeities laimėjimus. Tokiomis aplinkybėmis būtų teisingiausia „tiesiog žengti į priekį ir vystytis“, sakė jis.

V. Putinas taip pat pareiškė laikąs V. Leniną ne valstybės veikėju, o veikiau revoliucionieriumi. Jo manymu, V. Lenino sprendimai dėl šalies sandaros turėjo neigiamų padarinių geopolitiniu požiūriu, į kurį tada nebuvo atsižvelgta.

Konfederacinės valstybės, o ne federacijos kūrimas nulėmė tai, kad tautos buvo susietos su tam tikromis teritorijomis ir gavo apsisprendimo, netgi atsiskyrimo teisę. Kadangi šios teritorijos ne visada atitiko istorines tautų gyvenamąsias vietas, atsirado „skausmingų taškų“, teigė Rusijos prezidentas.

„Jų ir dabar esama tarp buvusios Sovietų Sąjungos respublikų. Ir net Rusijos Federacijoje du tūkstančiai tokių taškų: tik paleisk sekundei – maža nepasirodys“, - įspėjo V. Putinas.

Jo nuomone, Rusijos ir Ukrainos santykiuose susiklosčiusią situaciją taip pat galima laikyti vienu iš V. Lenino vykdytos decentralizacijos padarinių.

 

Rekomenduojami video