Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
V. Putinas teigia, kad Ukrainos grūdai keliauja į ES, o ne į besivystančias šalis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad dauguma grūdų, išvežamų iš Ukrainos uostų po blokados, paskatinusios pasaulinę maisto krizę, pasiekia Europos Sąjungą (ES), o ne besivystančias šalis.

„Beveik visi iš Ukrainos eksportuojami grūdai siunčiami ne į skurdžiausias besivystančias šalis, o į ES šalis“, – Rytų ekonomikos forume Rusijos Ramiojo vandenyno Vladivostoko uostamiestyje kalbėjo V. Putinas ir pridūrė, kad „taikant tokį požiūrį, maisto problemų mastas pasaulyje tik didės“.

Vasario pabaigoje Rusijai pradėjus karinę operaciją, Ukraina, viena didžiausių grūdų eksportuotojų pasaulyje, buvo priversta sustabdyti beveik visus tiekimus. Grūdų eksportas į Juodosios jūros uostus buvo atnaujintas, Kyjivui ir Maskvai liepą pasirašius susitarimą, kurio garantai buvo Jungtinės Tautos ir Turkija. „Padarėme viską, kad Ukrainos grūdai būtų eksportuojami (...) padarėme tai kartu su Turkija“, – forume kalbėjo V. Putinas.

V. Putino teigimu, Europos šalys „pastaruosius dešimtmečius ir šimtmečius veikė kaip kolonizatorės“ ir „taip toliau elgiasi ir šiandien“. Jis sakė, kad jos „dar kartą tiesiog apgavo besivystančias šalis“. „Taikant tokį požiūrį, maisto problemų mastas pasaulyje tik didės“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, jog tai gali sukelti „precedento neturinčią humanitarinę katastrofą“.

Rekomenduojami video