Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Uraganinė audra praūžė Latvijoje: tokios smarkios audros Rygoje nebuvo 17 metų

Uraganinė audra praūžė Latvijoje, kuri plėšė namų stogus, vartė medžius ir be elektros paliko tūkstančius žmonių. Problemų kilo ir Rygos oro uoste – ten negalėjo leistis dalis lėktuvų, tad juos teko nukreipti į kitus oro uostus.

Tuo metu Lenkijoje – žaibų rekordai. Šiandien šalį sudrebino net 8000 elektros iškrovų. Pūga su žaibais ir griaustiniais šiandien užklupo kaimyninę Lenkiją. Ten žiemą siautėjusių žaibų gausa nustebino net meteorologus. Per dieną Lenkijoje užfiksuoti daugiau nei 8000 žaibų. Toks jų skaičius neįprastas būtų net ir vasaros metu. Lenkai sako, kad siautėjusi sniego audra priminė apokalipsę. Ji gerokai stipresnė nei ta, kuri praūžė per Lietuvą penktadienį, kai mūsų šalyje taip pat plykstelėjo ne vienas žaibas. Tiesa, jų buvo nepalyginamai mažiau – vos apie 20.

 Latviją taip pat užgriuvo galinga stichija, o uraganinis, 33 metrų per sekundę vėjas šlavė viską savo kelyje – nuplėšti stogai, išvartyti medžiai.

 Skelbiama, kad naujas, į bėdą dėl audros pakliuvusių žmonių iškvietimas šiandien ten buvo gaunamas kas minutę ar dvi. Tūkstančiai latvių liko be elektros, chaosas kilo ir Rygos oro uoste, kur skrydžiai arba vėluoja, arba yra nukreipiami į kitus oro uostus, nes dėl audros lėktuvai Rygoje tiesiog negali leistis.

Skelbiama, kad labiausiai nuo uraganinės audros nukentėjo Jūrmala ir sostinė Ryga. Rygos centre maksimalus vėjo gūsių greitis siekė net 28 metrus per sekundę.

Tokios smarkios audros Rygoje nebuvo net 17 metų.

Rekomenduojami video