Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Turkija žada „skaidriai" teisti pučistus

Po žlugusio perversmo Turkijoje šalies užsienio reikalų ministras Mevlutas Čavušoglu (Mevlut Cavusoglu) pažadėjo „skaidrų procesą" prieš tariamus pučistus, praneša agentūra AFP.

Jo metu bus laikomasi Europos žmogaus teisių konvencijos standartų, pareiškė jis trečiadienį po susitikimo Strasbūre su Europos Tarybos generaliniu sekretoriumi Torbjornu Jaglandu (Thorbjorn Jagland). Žmogaus teisių konvencija esą lieka Turkijai kelrodžiu. Tai galioja ir „šiam sunkiam laikotarpiui po kruvino ir mirtino pučo", - kalbėjo M. Čavušoglu. Turkija ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su Europos Taryba.

Komentuodamas užsienio kritiką dėl diskusijų apie galimą mirties bausmės grąžinimą Turkijoje, ministras sakė, kad šis reikalavimas nuskambėjo iš tautos lūpų. Dėl jo dabar spręs parlamentas Ankaroje.

Ministras pabrėžė, kad parlamentas negali ignoruoti to, ko reikalauja tauta. Anot jo, atmosfera Turkijoje dabar geresnė ir tai leidžia vykti dalykiškiems debatams. Daug žmonių Turkijoje atmeta mirties bausmę, tačiau kai kurie yra „už".

M. Čavušoglu gyrė Europos Tarybos elgesį po pučo. T. Jaglandas ir kiti aukšti organizacijos atstovai vietoje susidarė įspūdį apie padėtį. Jie esą savo akimis pamatė nuostolius, kurių pridarė pučistai.

Rekomenduojami video