Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Talibanas gyventojams siūlys kviečių už „sunkų darbą“

Afganistaną valdantis radikalus islamo Talibanas paskelbė užimtumo programą nedarbui ir badui mažinti. Talibų atstovas Zabihullahas Mujahidas sekmadienį spaudos konferencijoje pareiškė, kad programoje dalyvaus ir už darbą kviečių gaus tūkstančiai bedarbių.

„Tai svarbus žingsnis kovojant su nedarbu“, - kalbėjo atstovas. Tačiau dalyviai esą turės „sunkiai dirbti“. Pinigai jiems nebus mokami.

Vien tik sostinėje Kabule dviejų mėnesių programoje dalyvaus 40 000 vyrų. Tam numatyta iš viso 11 600 tonų kviečių. Likusioje šalies dalyje bus padalyta 55 000 tonų kviečių.

Naujoji programa pirmiausiai skirta tiems bedarbiams, kuriems žiemą kyla ypač didelė bado grėsmė. Jiems, pavyzdžiui, reikės kasti vandens kanalus ir vandens surinkimo baseinus būsimoms sausroms sušvelninti.

Afganistanas didele dalimi priklausomas nuo užsienio paramos, kuri Talibanui rugpjūtį perėmus valdžią buvo smarkiai sumažinta. JT įspėja dėl gresiančio bado didelei daliai gyventojų, tarp jų – milijonams vaikų žiemą. Šaliai tenka kovoti su sausra, ekonomine krize ir elektros tiekimo sutrikimais.

Rekomenduojami video