Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šveicarijos gyventojai referendume pasisakė prieš televizijos ir radijo licencijos mokesčio panaikinimą

Šveicarijos gyventojai sekmadienį vykusiame referendume balsavo prieš televizijos ir radijo licencijos mokesčio panaikinimą. Balsavusių rinkėjų apklausa, kurią atliko nuomonės tyrimo institutas „gfs.bern“, rodo, kad iniciatyvai nepritarta 71 proc. balsų.

Iniciatyvą panaikinti visuomeninio transliuotojo mokestį, kuris siekia 451 franką (392 eurus) per metus, rėmė tik viena partija – dešinioji populistinė Šveicarijos liaudies partija (SVP). Jos šalininkai tikino, kad radijo ir televizijos stotys gali išgyventi ir iš reklamos įplaukų bei abonentų. Visos kitos didžiosios partijos agitavo balsuoti „prieš“.

Jei būtų laimėjusi stovykla „taip“, Šveicarijos visuomeniniam radijui ir televizijai būtų grėsęs žlugimas. Šveicarijos transliuotojų asociacija SRG 75 proc. finansuojama iš šio mokesčio.

Mokesčio šalininkai jį vadina nepriklausomos žurnalistikos keturiomis šalies kalbomis – vokiečių, prancūzų, italų ir retoromanų – garantu. Referendume balsuoti prieš iniciatyvą ragino ne tik visų stovyklų politikai, bet ir sportininkai bei garsenybės, taip pat Šveicarijos banko UBS vadovas Sergio Ermotti.

Rekomenduojami video