Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Švedijoje platinama instrukcija, kaip pasirengti karui

Švedija šalies gyventojams išplatins informacinius lapelius, kaip būti pasirengus karo ir kitų krizių atveju. Iš viso kitą savaitę lapeliai bus išsiuntinėti beveik 5 mln. namų ūkių.

Brošiūroje pateikiama, kokių maisto atsargų turi būti namuose, ką daryti nutrūkus elektros tiekimui, kaip atpažinti propagandą, susirasti slėptuvę nuo bombų, gauti geriamo vandens.

„Tortilijų paplotėliai, tepamas sūris, užpilama bulvių košė, lęšių ir Bolonijos padažo konservai, vaisių tyrės, avižų pienas, sardinės ir lašišų kukuliai geriausiai tinka kaip maisto atsargos, – pataria brošiūra. – Nepamirškite kibiro su dangčiu, drėgnų servetėlių, reikalingų telefono numerių ant popieriaus ir kelio į artimiausią slėptuvę, skirkite sirenų signalus ir turėkite grynųjų.“

Švedija informacinius lapelius parengė dėl padidėjusio Rusijos karinio aktyvumo, padidėjusios terorizmo grėsmės ir netikrų naujienų žiniasklaidoje.

Panašias instrukcijas Švedijos vyriausybė gyventojams platino per Antrąjį pasaulinį karą.

Paskutinį kartą tokią brošiūrą vyriausybė išleido 1961-aisiais.

Švedija nekariavo nuo 1814-ųjų, ir per abu pasaulinius karus laikėsi neutralumo. Didelė visuomenės dalis nesirūpina ir dabar, bet Krymo aneksija skaudžiai priminė, kad neutralumas gali ir neišgelbėti.

Rekomenduojami video