Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šimtų sulaukėjusių karvių drama Lenkijoje: valdžia nori paskersti, protestuotojai siūlo išeitis

Dramatiška vakarų Lenkijoje sulaukėjusių karvių istorija, atrodo artėja prie pabaigos. Šalies veterinarijos tarnyba, nepaisydama gyvūnų teisių gynėjų protestų liepė paskersti visą 180-ies karvių ir jaučių bandą, nes jos savininkai gyvulių neprižiūri.

Vakarų Lenkijoje Deščno miestelio apylinkėse kelerius metus laisvai vaikštinėjanti karvių banda išaugo iki 180 galvijų ir vietos veterinarijos tarnybos nusprendė, kad tiek daug neregistruotų, netikrintų ir neprižiūrimų karvių bei jaučių kelia grėsmę tiek gyventojų saugumui, tiek ir aplinkinių ūkininkų gyvuliams.

Savo ruožtu Lenkijos gyvūnų teisų gynėjai siekia sustabdyti tokį, jų manymu nežmonišką sprendimą. „Iš tikrųjų, šią problemą galima būtų išspręsti jei tik pareigūnai parodytų bent krislą geros valios, nes yra daug vietų, kur galėtume prigausti šias karves.

Jie turėtų parodyti bent truputį geros valios ir empatijos, neturėtų vien vadovautis tuo, kad artėja rinkimai. Turėtų pasakyti – leisime karvėms gyventi.

Kiekvienas padaras žemėje turi teisę gyventi. Mes ne dievai, ir pareigūnai nėra tie, kurie skiria nuosprendžius“, – žurnalistams sakė gyvūnų teisių gynimo bendrijos narė Anna Dryglas. Lenkų žemės ūkio pareigūnams niekaip nepavyksta gražiuoju susitarti su tikraisiais bandos savininkais.

Tai du broliai dvyniai, dėl nelabai suprantamų priežasčių nusprendę atsisakyti pienininkystės ir veršių auginimo mėsai. Reklama googletag.cmd.push(function() { googletag.display('d2'); }); Lenkų žiniasklaidai jie yra pareiškę, kad jų karvės turi būti laisvos kaip Indijoje, kur jos laikomos šventais padarais. „Galiausiai, tiesiog palikite jas čia.

Kiek žinau, yra žmonių pareiškusių, kad jie gali priimti visą bandą pagal veterinarų nurodytas sąlygas, tai yra, kad karvės nesidaugintų ir jų mėsa nebūtų naudojama maistui. Dar vakar, jei gerai prisimenu, ūkininkas iš Čarnotos rezervato norėjo paimti karves.

Suteikime joms šansą“ teigė kita protesto dalyvė Dorota Zalechowska. Vietos veterinarinėms tarnyboms toks indiškas karvių auginimo ir nepriežiūros būdas aiškiai nepatiko. Po kelerius metus trukusio aiškinimosi, paskutinėmis žiniomis, Lenkijos vyriausybė nusprendė skirti 350 tūkst. zlotų, tai yra, kiek daugiau nei 90 tūkst. eurų, kad ši sulaukėjusi banda būtų likviduota

Rekomenduojami video