Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Rusija prievarta išvežė į savo teritoriją daugiau kaip 400 tūkst. ukrainiečių

Nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios jau daugiau kaip 400 tūkst. ukrainiečių prievarta buvo išvežti į Rusijos teritoriją.

Tai televizijos kanalui „Euronews“ pareiškė Ukrainos Aukščiausiosios Rados įgaliotinė žmogaus teisių klausimams Liudmila Denisova.

„Mūsų piliečiai buvo deportuoti į Rusijos teritoriją. Tai buvo padaryta prieš žmonių valią. Iš pradžių jie jėga buvo nuvežti į filtravimo stovyklą Donecko srityje, o paskui – į Rusiją. Ten jie traukiniais išvežiojami į įvairius regionus, taip pat ir į atšiaurius, pavyzdžiui, Sachaliną“, - sakė ji.

Anot L. Denisovos, per daugiau kaip mėnesį trunkantį Rusijos karą prieš Ukrainą nepavyko atidaryti nė vieno efektyvaus humanitarinio koridoriaus.

„Padėtis Mariupolyje yra labai sunki ir ji nesikeičia. Dauguma pastatų sugriauti. Ten jau žuvo daugiau kaip 20 tūkst. žmonių“, - pabrėžė ji.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Rekomenduojami video