Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prancūzija liepė britams nustoti juos „mokyti“ dėl migrantų

Prancūzija pirmadienį liepė Didžiajai Britanijai liautis ją „mokius“ dėl migrantų Londono ir Paryžiaus ginčui dėl Lamanšo sąsiaurį kertančių migrantų skaičiaus vis aštrėjant.

„Didžioji Britanija nėra ta, kuri gali mus mokyti“, – televizijai „Cnews“ sakė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas prieš vėliau pirmadienį vyksiančias derybas su Britanijos kolege Priti Patel. Didžioji Britanija „turėtų liautis spardyti mus it kamuoliuką savo vidaus politikoje“, – pridūrė jis.

Ilgai trunkantis ginčas sustiprėjo paskutinėmis dienomis, kai rekordinis skaičius migrantų kirto Lamanšo sąsiaurį, mėgindami iš Prancūzijos pakrantės pasiekti Angliją. Londonas kaltina Paryžių nepakankamai imantis veiksmų, kad juos stabdytų. Įtampą dar labiau didina po „Brexito“ kilę Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos nesutarimai, tarp jų ir ginčas dėl žvejybos teisių, grasinantis peraugti į visapusišką prekybos karą.

Neįprastai aštriai kritikuodamas Prancūzijos kaimynę, G. Darmaninas užsiminė, jog tai Didžiosios Britanijos vyriausybė kaltė, kad tiek daug migrantų nori kirsti Lamanšo sąsiaurį. Jis apkaltino šiaurės Prancūzijoje, Kalė ir Diunkerko apylinkėse, veikiančius britų aktyvistus trukdant saugumo pajėgų darbui.

„Priminsiu savo Britanijos kolegei, kad nevyriausybinės organizacijos (NVO), trukdančios dirbti policijai ir žandarmerijai, daugiausia yra britų NVO, tai – Didžiosios Britanijos piliečiai, esantys Prancūzijos žemėje“, – sakė jis. Ir pridūrė: „Kontrabandininkai, kurie organizuoja tinklus ir išnaudoja moteris bei vaikus, labai dažnai įsikūrę Didžiojoje Britanijoje.“

Jis taip pat tvirtino, kad migrantai skatinami išvykti į Didžiąją Britaniją, nes jos darbo rinka iš dalies priklauso nuo „pigiai įdarbinamų neteisėtų darbuotojų.“

„Jei britai labai smarkiai pakeistų savo įstatymus – ir jie tai padarė, bet nepakankamai, – žmonės nebebūtų Kalė ar Diunkerke“,  laukdami galimybės kirsti Lamanšą, sakė jis.

„Esame Didžiosios Britanijos politikos aukos. Turime tai suprasti“, – sakė jis.

Didžiosios Britanijos duomenimis, dėl šalto, bet ramaus oro ketvirtadienį Lamanšo sąsiaurį iš viso kirto 1 185 migrantai – tai naujas rekordas, sumušęs ankstesnį 853 migrantų dienos rekordą. Penktadienį pranešta, kad dingo trys kanoja mėginę sąsiaurį perplaukti žmonės. Didžioji Britanija šiuos skaičius vadina „nepriimtinais“.

Rekomenduojami video