Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pietų Korėjos mokyklose uždraudžiama kava

Moksleiviams ir mokytojams Pietų Korėjoje teks ieškoti naujų būdų žvalumui ilgą mokslų dieną palaikyti: vyriausybė penktadienį paskelbė, kad uždraus mokyklose pardavinėti kavą, rašo BNS.

Daug kofeino turinčių gėrimų moksleiviams mokyklose negalima pardavinėti nuo 2013 metų, bet mokyklose tebestovi mokytojams skirtų kavos pardavimo automatų, o gudrūs moksleiviai rado būdų, kaip apeiti taisykles ir įsigyti šio gėrimo.

Dabar vyriausybė nori panaikinti bet kokią galimybę vaikams mokyklose nusipirkti daug kofeino turinčių gėrimų, sakė Maisto ir vaistų saugumo ministerijos atstovė. Ji perspėjo, kad moksleiviai kofeino griebiasi norėdami mokytis iki vėlumos ir pasirengti egzaminams.

Pagal naująjį sprendimą, kuris įsigalios rugsėjo 14 dieną, pradinėse, pagrindinėse ir vidurinėse mokyklose bus visiškai draudžiama pardavinėti kavą.

„Kava išnyks iš mokyklų valgyklų ir pardavimo automatų“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovė.

Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“ rašė, jog moksleiviai egzaminų laikotarpiu būna linkę griebtis „energinių gėrimų“ ir kavos su pienu, kad galėtų mokytis iki vėlumos.

Ministerija perspėja dėl per didelio kavos kiekio poveikio sveikatai ir nurodo, kad nuo didelio kavos kiekio gali pradėti pykinti, sutrikti širdies ritmas ir miegas.

Rekomenduojami video