Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Per pasaulio futbolo čempionatą Katare alus stadionuose nebus pardavinėjamas

Per pasaulio futbolo čempionatą Katare alus stadionuose nebus pardavinėjamas. Pasak informuotų šaltinių, FIFA planuoja, kad alaus bus galima įsigyti tik prekyvietėse už stadionų ribų. Tačiau šios prekyvietės likus 30 minučių iki rungtynių pradžios užsidarys. Pasibaigus mačui, jos vėl atsidarys – tačiau tik trumpam.

Minėtų šaltinių duomenimis, rungtynių metu stadionuose bus draudžiama vartoti alkoholinį alų. Alaus pardavimas ir vartojimas per pasaulio futbolo čempionatą FIFA federacijai yra labai jautrus klausimas, nes alkoholio vartojimas viešoje vietoje  konservatyviame musulmoniškame Katare apskritai yra uždraustas. Dėl to FIFA kelis mėnesius šia tema diskutavo su šalies institucijomis. Tarp svarbiausių FIFA rėmėjų yra viena JAV alaus darykla.

FIFA atstovas agentūrai AFP sakė, kad ieškota kompromiso dėl tų, „kas norėtų pasimėgauti alkoholiniu gėrimu ir kartu gerbti vietos kultūrą“. Bilietus įsigiję asmenys dabar galės nusipirkti alaus „netoli stadiono“ prieš rungtynių pradžią ir po finalinio švilpuko. Laikų jis neįvardijo. Anot atstovo, stadionuose bus pardavinėjamas tik nealkoholinis alus.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks nuo lapkričio 20 dienos iki gruodžio 18-osios.

Alkoholis Katare nėra draudžiamas, kaip kaimyninėje Saudo Arabijoje. Tačiau jis siūlomas tik maždaug 35 tarptautiniuose viešbučiuose ir restoranuose. Katare gyvenantys užsieniečiai, be to, alkoholio gali įsigyti valstybinėse parduotuvėse.

Rekomenduojami video