Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasaulis margas

Kadaise rokenrolo karaliumi vadintam garsiam Amerikos dainininkui Elviui Presley priklausęs privatus lėktuvas buvo parduotas aukcione už 430 tūkst. JAV dolerių, pranešė naujienų agentūra AP. Pirkėjas nebuvo atskleistas: aukciono valdytojas teigė negalintis skelbti šių duomenų iškart po pardavimo. Pasak aukciono namų atstovų, auksinio atspalvio lėktuvo interjere išsiskiria raudono aksomo sėdynės ir raudonas kilimas. Orlaivio dizainą esą sukūręs pats E.Presley. Tačiau 1962-aisiais pagamintas „Lockheed Jetstar“ neturi variklio, o pilotų kabinai reikalinga restauracija. Lėktuvas priklausė E.Presley ir jo tėvui Vernonui Presley. Pastaruosius 35 metus orlaivis buvo nenaudojamas ir stovėjo pakilimo take Rosvelio mieste, Naujosios Meksikos valstijoje.

Kelionės už atlyginimą

Scanpix nuotr.

Projekto „World Life Experience“ vykdytojai ieško 12-os žmonių, kurie turės keliauti po visą pasaulį už 2,5 tūkst. eurų mėnesinį atlygį, skelbiama organizacijos svetainėje. „World Life Experience“ vadovai nori surinkti grupę iš šešių vyrų ir šešių moterų nuo 20 iki 35 metų amžiaus. Per metus ši grupė aplankys 40 valstybių Europoje, Azijoje, Afrikoje ir kituose pasaulio regionuose, įskaitant tokias šalis kaip Portugalija, Ispanija, Austrija, Jungtinė Karalystė, Kinija, Indija, Australija, Madagaskaras. Keliautojai turės rašyti užrašus apie savo nuotykius, skelbti nuotraukas ir vaizdo įrašus „World Life Experience“ svetainėje ir socialiniuose tinkluose. Be to, jie turės bendradarbiauti su vietos socialinėmis organizacijomis ir dalyvauti labdaros projektuose, pavyzdžiui, padėti benamiams. „World Life Experience“ žada padengti visas savo projekto dalyvių išlaidas – skrydžio, pragyvenimo, draudimo, pramogų. Be to, keliautojams bus skiriamas poilsio laikas: keturios dviejų savaičių pertraukos per metus. Kandidatų paraiškos priimamos iki birželio 30 dienos, o kelionės prasidės rugsėjo viduryje.

Apkurtino premjerą

Scanpix nuotr.

Belgijos princesė Astrid apkurtino šalies premjerą Charlesą Michelį, pistoleto šūviu duodama startą kasmetiniam Briuselio pusmaratoniui. Tai pranešė laikraštis „Le Soir“. Dėl laikino klausos praradimo premjeras turėjo atšaukti kitą dieną numatytą savo kalbą Belgijos parlamente. Leidinio duomenimis, incidentas įvyko, kai Belgijos karaliaus Philippe'o sesuo pistoleto šūviu davė ženklą pradėti tradicinį 20 kilometrų bėgimą, kuriame dalyvavo apie 40 tūkst. žmonių. Tuo metu Ch.Michelis stovėjo princesės dešinėje, ir šūvis pokštelėjo jam prie pat ausies. Žiniasklaidoje pasirodžiusiose nuotraukose matyti, kad premjeras užsimerkė ir loštelėjo į šalį. Kol kas nepranešama, ar smarkiai nukentėjo Belgijos ministrų kabineto vadovo klausa.

Grąžino Korsiką

Scanpix nuotr.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas į savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ įdėjo neseniai vykusios užsienio kelionės žemėlapį, kuriame neteisingai nurodytos Italijos sienos. Į klaidą dėmesį atkreipė leidinys „The Local“. Pasak jo, Prancūzijai priklausanti Korsikos sala pažymėta kaip Italijos teritorija. Iš tikrųjų į šiaurę nuo Sardinijos esanti Korsika nebėra Italijos dalis nuo XVIII a. Amerikos prezidentas jau ne pirmą kartą daro apmaudžių klaidų socialiniuose tinkluose. Anksčiau internautai šaipėsi iš D.Trumpo dėl įrašo su neteisingai pavaizduota JAV vėliava. Nacionalinis simbolis, pavaizduotas Baltųjų rūmų šeimininko pranešime, turėjo tik 39 žvaigždes, o ne 50. Žvaigždės Amerikos vėliavoje simbolizuoja šalies valstijų skaičių.

Nusipirko namą

Scanpix nuotr.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michelle prestižiniame šalies sostinės Vašingtono rajone nusipirko namą, kurį nuomojosi pasibaigus antrajai kadencijai Baltuosiuose rūmuose. Kaip pranešė televizijos kanalas CNN, sandorio suma – 8,1 mln. dolerių. „Atsižvelgiant į tai, kad eksprezidentas ir jo žmona gyvens Vašingtone dar mažiausiai pustrečių metų, jiems buvo naudingiau įsigyti namą, o ne jį nuomotis“, – paaiškino žurnalistams B.Obamos atstovas Kevinas Lewisas. Televizijos kanalo duomenimis, name, kurį nusipirko buvusio JAV vadovo šeima, yra devyni miegamieji ir aštuoni vonios kambariai. Pats B.Obama anksčiau sakė ketinąs gyventi Vašingtone, kol jo duktė Sasha baigs mokyklą. Rugsėjo mėnesį ji pradės lankyti priešpaskutinę klasę.

Norėjo užsidirbti

Scanpix nuotr.

Sankt Peterburge (Rusija) iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo gydytojai stomatologei, kuri, norėdama užsidirbti, ištraukė pacientei 22 sveikus dantis. Apie tai pranešė Rusijos tyrimų komiteto atstovai. Pareigūnų duomenimis, 2014 m. gydytoja ir privačios klinikos steigėja apgavo 43-ejų Sankt Peterburgo gyventoją pranešdama, kokios apimties stomatologijos paslaugos jai reikalingos. Moteriai buvo pašalinti 22 sveiki dantys, o vietoj jų įdėti prastos kokybės dantų tilteliai. Už šias „paslaugas“ nukentėjusioji sumokėjo 843 tūkst. rublių (apie 13 tūkst. eurų dabartiniu kursu). Šiuo metu teisėsaugos institucijos aiškinasi, ar medikė nepadarė daugiau tokio pobūdžio nusikaltimų.

Pirmoji tatuiruotė

Scanpix nuotr.

Linkolnšyro grafystės (Didžioji Britanija) gyventoja nusprendė pasidaryti pirmąją savo gyvenime tatuiruotę. Tai tikrai nebūtų atkreipę britų žiniasklaidos dėmesio, jei ne moters amžius: neseniai jai suėjo 82 metai. Pasak leidinio „Metro“, pensininkė June Bright nusprendė ant kairio riešo per visą rankos plotį išsitatuiruoti žodį „Derrick“. Į tatuiravimo saloną, kur jos pageidavimas buvo išpildytas, močiutę palydėjo anūkė. Derrickas – J.Bright vyro vardas. Jis mirė 2001 m. Būsimieji sutuoktiniai susipažino, kai June buvo 13 metų. Suaugę jiedu susituokė ir kartu išgyveno 53 metus. Moteris pirmajai tatuiruotei pasiryžo, kai jos 79-erių draugė ant riešo išsitatuiravo beždžionėlę.

 

Rekomenduojami video