Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasaulis margas

Kai ateinantį sausį JAV prezidento rezidencijoje – Baltuosiuose rūmuose Vašingtone – įsikurs naujasis šalies vadovas Donaldas Trumpas, rūmų virtuvės valgiaraštis turės būti pasikeistas. Pasak britų dienraščio „The Times“, viena iš permainų yra susijusi su D.Trumpo kulinariniais pomėgiais. Pasirodo, jis su malonumu valgo ir keptus viščiukus, ir suvožtinius, ir skrudintas bulvytes. Beje, kadaise Amerikoje populiarūs kepsniai „Trump Steaks“ nebegaminami nuo 2014 m.

Mėsos produktus oficialioms vakarienėms Baltuosiuose rūmuose tieks prezidento pasirinktos kompanijos, nesusijusios su jo verslo imperija. Vis dėlto, iš visko sprendžiant, įžvalgus verslininkas nepraleis progos pasirašyti sutarties, pagal kurią į rezidencijos rūsius bus tiekiamas vynas iš jo paties vynuogynų Virdžinijos valstijoje, svarsto „The Times“.

Kapinės be kryžių

Kungliga begravningsplatsen i Hagaparken.

Burlengės mieste Švedijoje atidarytos pirmosios šioje šalyje kapinės, skirtos nereligingiems žmonėms. Idėja steigti tokią amžinojo poilsio vietą kilo dėstytojui Josefui Erdemui, manančiam, kad žmonės turėtų patys nuspręsti, kaip atrodys jų antkapiai. Su tokia iniciatyva jis kreipėsi į vietinės krikščionių bažnyčios atstovus ir sulaukė palaikymo.

Pranešama, kad šiose netikinčiųjų kapinėse galės būti laidojami ir religingi žmonės, tačiau antkapiuose negalės būti naudojami religiniai simboliai. J.Erdemas sakė kalbėjęsis apie savo sumanymą ir su daugeliu Burlengės gyventojų, ir švedų, ir atvykusiųjų čia gyventi iš kitų kraštų. Dauguma jų esą labai palankiai sutiko tokią naujovę. Švedija garsėja kaip ateistų šalis: pernai bendrovės „Gallup“ atlikta apklausa atskleidė, kad nereligingais ar ateistais save laiko net 76 proc. šios šalies gyventojų.

Netikėta ataka

COSTA RICA-HEALTH-SNAKES

Vienas Spring Hilio miesto Tenesio valstijoje (JAV) gyventojas nė neįtarė, kuo jam gali pasibaigti savaitgalio iškyla gamtoje. Kyle Watsonui kartu su žmona ir dviem vaikais žingsniuojant keliuku miško glūdumoje netikėtai po kojomis pasipainiojo miškinė barškuolė, viena iš keturių šioje valstijoje gyvenančių nuodingų gyvačių rūšių. Laimė, roplys buvo pastebėtas laiku, tačiau K.Watsonas sumojo, kad barškuolė gali kelti pavojų kitiems, ne tokiems pastabiems žygeiviams. Ugniagesiu dirbantis vyras nusiėmė nuo pečių metalinį irklą, užsimojo ir nukirto juo gyvatei galvą.

Norėdamas parodyti užmuštą gyvatę vaikams, K.Watsonas pasilenkė jos pakelti, tačiau tuo metu nukirsta barškuolės galva šoktelėjo prie jo rankos ir įkando. Netrukus vyras pajuto, kad ėmė tirpti gerklė ir lūpos. Paėjęs dar kelis žingsnius, jis susmuko ir trenkėsi galva į akmenį. Prireikė daugiau nei valandos, kol žmonos iškviesti gelbėtojai sraigtasparniu nugabeno jį į ligoninę. Gydytojų teigimu, paciento būklė sunki, bet stabili.

Po pusės amžiaus

Bottle

Vienoje Karibų jūros saloje netoli Dominikos atostogaujantis amerikietis Clintas Buffingtonas paplūdimio smėlyje aptiko seną kokakolos butelį. Geriau jį apžiūrėjęs vyras pamatė, kad viduje yra popieriaus lapas. Supratęs, kad tai gali būti bangų į krantą išmestas laiškas, C.Buffingtonas atsargiai atkimšo butelį. Laiške buvo tik namo Šiaurės Karolinos valstijos Hemptono mieste adresas ir prašymas grąžinti laišką Tinai, „Beachcomber“ motelio savininkei. Tai padariusiajam buvo pažadėta sumokėti 150 JAV dolerių.

Vyras pasiėmė rastą butelį ir po atostogų nuvyko į Šiaurės Karoliną. Paaiškėjo, kad laišką prieš daugiau nei pusę amžiaus juokais parašė ir užantspauduotame butelyje į jūrą išmetė buvusio „Beachcomber“ motelio savininkas. Jis ir jo žmona jau mirę, tad už maždaug 3 tūkst. kilometrų esančioje saloje rastas laiškas buvo pristatytas jų dukrai Paulai Pierce, kuri, beje, iškart sumokėjo pažadėtą radybų sumą.

Jau pakaks

Chief

Grinsbergo miestelio Pensilvanijos valstijoje (JAV) Priešgaisrinės apsaugos skyrius ieško naujo vietos ugniagesių komandos vado, nes ankstesnysis, Edwardas Hutchinsonas, sulaukęs 95-ojo gimtadienio pagaliau nusprendė išeiti į užtarnautą poilsį. Grinsbergo ugniagesių vadovu jis dirbo nuo 1953-ųjų. Pasak veterano, 63 metai einant šias pareigas yra velniškai ilgas laikotarpis, tad dabar jis norėtų profesinę estafetę perduoti kam nors kitam.

E.Hutchinsonas šiuo požiūriu yra pasiekęs valstijos rekordą. Grinsbergo ugniagesių vadas yra pergyvenęs daugumą savo kolegų. Veteranas tik vieną kartą buvo laikinai nutraukęs tarnybą Priešgaisrinės apsaugos departamente, bet tai visai pateisinama: Antrojo pasaulinio karo metais jis 4 metus tarnavo kariuomenėje.

Be makiažo

Wedding

Vienas Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE)gyvenantis 30-metis vyras išsiskyrė su 24-erių žmona, kai po kurio laiko atsitiktinai išvydo ją be makiažo. Apie šią istoriją pranešė šalyje leidžiamas dienraštis „Aletihad“. Jo žiniomis, Šardžos mieste gyvenantys sutuoktiniai sykį atvyko pailsėti į Mamzaro paplūdimį. Abu nuėjo maudytis į jūrą. Būtent tada vyras pirmą kartą išvydo tikrąjį savo antrosios pusės veidą, nes bangos nuplovė makiažą.

JAE gyventojas pamatė, kad žmona ne tik naudoja daug makiažo, bet ir buvo pasidariusi kosmetinę operaciją, prisiklijavusi dirbtines blakstienas bei įsidėjusi akių spalvą pakeičiančius kontaktinius lęšius. Vyrui tai padarė tokį didelį įspūdį, kad jis iškart pareikalavo skyrybų. Pasak laikraščio, sutuoktinis tvirtino kad jaučiasi skaudžiai apgautas dirbtinio žmonos grožio.

Pelė suknelėje

Zara2

Naują suknelę vienoje tinklo „Zara“ parduotuvėje Niujorke (JAV) nusipirkusi moteris nė neįtarė, kas jos laukia. Po kelių savaičių, apsivilkusi 40 dolerių kainavusį drabužį ir atėjusi į darbą, po kurio laiko užuodė nuo savęs sklindantį ne itin malonų kvapą. 24 metų amerikietė taip pat pajuto, kad kažkas duria koją, ir apsižiūrėjusi pamatė iš suknelės pamušalo kyšančią pelės letenėlę. Pasirodo, naujos suknelės pamušale buvo įsiūtas graužikas.

„Pamačiau, kad iš siūlės kyšo maža koja, aš ją paliečiau. Buvo kraupu“, – pasakojo nukentėjusioji. Šokiruota moteris nusprendė pateikti ieškinį Ispanijos drabužių prekybos tinklui „Zara“. Ieškovės advokatai tvirtina, kad jų klientė patyrė emocinį sukrėtimą ir ją stipriai išbėrė. Vėliau jai buvo diagnozuota graužiko sukelta liga. Ieškinyje nenurodytas konkretus žalos atlyginimo dydis. „Zara“ tinklo atstovai pranešė, kad bendrovė aiškinasi šio incidento aplinkybes.

Rekomenduojami video