Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasaulis margas

Viename Kempbelsvilio miestelio Kentukio valstijoje (JAV) esančiame ūkyje nutiko kai kas neįprasta. Ryte eidamas prie savo karvių ūkio šeimininkas Stanas McCubbinas iš tolo pastebėjo bandos pagausėjimą: pamatęs dviejų veršelių snukius, pamanė, kad karvė atsivedė dvynius, tačiau  artėdamas prie jų suvokė, kad kažkas ne taip.

Pasirodo, karvė atsivedė vieną telyčaitę, bet su dviem veidais. Ji turėjo dvi nosis, keturias akis ir dvi burnas. Geriau ją apžiūrėjęs šokiruotas ūkininkas suprato, kad dvi vidurinės akys nemirksi ir nemato. Nors telyčaitė gali stovėti ir judėti, kol kas ji vaikšto ratais, kol pavargsta ir susmunka. Nepaisant to, ji atrodo sveika, žinda. Telyčaitę apžiūrėjęs veterinaras pareiškė, kad snukio deformaciją sukėlė reta genetinė mutacija, tačiau jauniklė karvytė turėtų gyventi. Ši žinia labai pradžiugino ūkininko šeimyną: vaikai pavadino telyčaitę Lucky – sėkmingąja.

Two faced calf

Nuskurdo 800 milijonų

Per metus verslininko Donaldo Trumpo, nuo Respublikonų partijos kandidatuojančio į Jungtinių Valstijų prezidentus, turtas sumažėjo 800 mln. dolerių. „Dalį mano grožio sudaro tai, kad esu labai turtingas“, – kadaise gyrėsi šis nekilnojamojo turto imperiją sukūręs verslininkas, tačiau, remiantis žurnalo „Forbe“ duomenimis, jo turtas per metus „aptirpo“.

Donald Trump Holds Campaign Rally In New Hampshire

Šis verslo žurnalas iš naujo įvertino D.Trumpo turtą ir išsiaiškino, kad jis nuo 2015 m. sumažėjo 800 mln. JAV dolerių. Šiuo metu, „Forbes“ apytikriais duomenimis, nekilnojamojo turto magnato D.Trumpo verslo tinklo vertė siekia 3,7 mlrd. dolerių. Neseniai vykusiuose prezidento rinkimų debatuose D.Trumpas sakė turįs milžiniškų pajamų. Jis pareiškė neva dabar pats metas, kad šią šalį valdytų asmuo, nusimanantis apie pinigus.

„Forbes“, įvertinęs 28 verslininkui priklausančius pastatus, teigė, kad 18 iš jų vertė sumažėjo, taip pat ir svarbiausio pastato – Trumpo dangoraižio Manhetene, tačiau padidėjo kitų septynių verslininko pastatų vertė. D.Trumpas daug investavo ir į savo rinkimų kampaniją – apie 50 mln. dolerių.

Tapo įkaitu

SRI LANKA-UNREST-MOBILES

Vienas Huizhou miesto Kinijos Guangdongo provincijoje gyventojas netikėtai tapo savo paties telefono įkaitu. Antrą valandą nakties prabudęs vyras užsinorėjo į tualetą ir kažkodėl – gal iš įpročio – pastvėrė ir savo mobilųjį telefoną. Šis netikėtai išsprūdo iš rankos ir įkrito į unitazą. Bandydamas sugauti telefoną, kol šio nenuplovė paleistas vanduo, vyras įkišo ranką į unitazą ir bandė jį pasiekti, bet plaštaka įstrigo, ir jis nebegalėjo ištraukti rankos.

Bandymai išsilaisvinti tik pablogino padėtį. Supratęs, kad nieko nebus, vyras nusprendė šauktis pagalbos. Galiausiai po trijų valandų jam pavyko riksmais prižadinti už sienos gyvenantį kaimyną, kuris iškvietė ugniagesius gelbėtojus. Kad išlaisvintų įkaitu tapusį vyrą, jie turėjo sudaužyti unitazą. Pasak gelbėtojų, tokių atvejų pasitaiko vis daugiau, todėl nereikėtų einant į tualetą neštis telefono ar planšetinio kompiuterio.

Drąsusis paršelis

Piglet

Į vieną kiaulininkystės ūkį Pensilvanijos valstijoje (JAV) su kitais vežamas paršelis įsidrąsino ir iššoko iš sunkvežimio į laisvę. Pasak jį be gyvybės žymių šalikelėje pastebėjusių vaikų, kurie su tėvais važiavo nusipirkti mokyklinių prekių, pro šalį lėkė daug automobilių, bet sustojo tik jie. Tėvai, apžiūrėję sužalotą paršelį, pamatė, kad jis gyvas, ir iškart nuvežė pas veterinarą. Šis sutvarstė žaizdas, paskyrė vaistų ir patarė nuvežti mažąjį drąsuolį į vieną vietinę gyvūnų prieglaudą. Jos darbuotojai rūpestingai slaugė paršelį, kol užgijo žaizdos ir jis pats pradėjo ėsti. Gali būti, kad jo  patirtas skausmas ir stresas buvo kaina už tai, kad nepateko į kiaulių ūkį: paršelį ketina pasiimti auginti gyvūnų globos namų savanoriai.

Išgelbėjo žuvelę

Goldfish

Vieną auksinę žuvelę savo namuose laikanti australė nepagailėjo kelių šimtų dolerių, kad būtų atlikta jos augintinės gyvybę išgelbėsianti chirurginė operacija. Brisbeno mieste gyvenanti 21 metų Emma Marsh pastebėjo, kad jos auksinė žuvelė Konkeris, pabandžiusi praryti beveik centimetro ilgio žvyro dalelę iš akvariumo dugno pradėjo žiopčioti tarsi būtų paspringusi. Pastvėrusi akvariumą, E.Marsh nuskubėjo pas veterinarijos gydytoją. Veterinarijos klinikoje paaiškėjo, kad būtina svetimkūnio šalinimo operacija, nes kitaip Konkerio gyvybei gresia pavojus.

Klinikos darbuotojai pasiteiravo moters, ar tikrai ji sutiktų su brangia operacija, per kurią žuvelei būtų pritaikyta anestezija. Pasak veterinarų, tokia operacija kainuotų 372 Australijos dolerius. Už tokią sumą čia galima įsigyti daugiau nei 20 beveik 15 cm dydžio auksinių žuvelių. Moteris patikino sumokėsianti už operaciją, nes savo žuvelę laikanti tokiu pat augintiniu, kaip šunys ar katės. Skelbiama, kad Konkerio operacija praėjo sėkmingai.

Tvarkingas šuo

A woman sits on a park bench with her dog along the waterfront beach of Ambleside Park in West Vancouver

Paprastai šunis vedžiojantys parkų lankytojai būna raginami surinkti savo augintinių atliekas, tačiau Liudvigsburgo (Vokietija) miesto parke, ko gero, reikėtų pakeisti informacinius ženklus. Pasak vietos žiniasklaidos, vieną dieną po parką vaikštinėjęs vyras pamatė keistą sceną: nasruose laikydamas šiukšlių maišelį, kurį jam padavė šeimininkas, artimiausios šiukšlių dėžės link patraukė vidutinio dydžio šuo. Priėjęs prie šiukšliadėžės, jis snukiu atkėlė jos dangtį, išmetė šiukšles ir nubindzeno pas šeimininką. Gal apie tokį protingą ir tvarkingą šunį niekas daugiau nebūtų sužinojęs, jei ne greita vyro reakcija: pamatęs nasruose šiukšles nešantį šunį, jis čiupo išmanųjį telefoną ir viską nufilmavo. Internete paskelbtas vaizdo įrašas sukėlė didelį susidomėjimą: žiūrovai vienas per kitą gyrė taip gerai išauklėtą augintinį.

Sergės dažai

BRITAIN-LIFESTYLE-TRANSPORT-CULTURE

Pietryčių Pensilvanijos (JAV) transporto valdyba Filadelfijos miesto traukinių ir autobusų stotyse ruošiasi perdažyti išorines sienas: taip bus kovojama su viešose vietose nesidrovinčiais šlapintis vyrais. Juos atgrasyti turėtų naujieji dažai „Ultra Ever Dry“.

Šiais dažais padengti paviršiai atstumia skysčius, tad besišlapinantieji patys smarkiai apsitaško. Šių dažų bandymai, atlikti San Franciske ir Hamburge, patvirtino, kad jie efektyviai apsaugo viešąsias miestų vietas nuo tinginčiųjų ieškotis tualetų. Šlapimo dvokas – tik viena, nors ir itin nemaloni, šios problemos dalis. Šlapinimasis viešose vietose gerokai paspartina metalinių konstrukcijų koroziją: pernai vienoje San Francisko gatvėje ant automobilio nuvirto surūdijęs gatvės stulpas, ant kurio buvo įpratę šlapintis kai kurie praeiviai. Filadelfijoje, kaip ir San Franciske, šlapintis viešose vietose draudžiama: už tai gresia 300 dolerių bauda.

Rekomenduojami video